16
lip
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Filip Rudan, Vanda Winter, Mašinko i drugi

share

Među četiri odlične pop pjesme ovog se tjedna uvukao i jedan ritam punk rocka. Saznaj više slušajući preporuku pet najboljih novih pjesama ovog tjedna.

Filip Rudan – “The Outside”

Filip Rudan novom pjesmom i video spotom vodi nas van – “The Outside” je najnovija autorska pjesma nagrađivanog mladog glazbenika koja donosi bezbrižnu proljetno-ljetnu atmosferu te podiže raspoloženje. Filip Rudan i ovoga put autor je i glazbe i teksta. Ivan Orešković i Niko Nobilo razvili su aranžman pjesme te Niko Nobilo ujedno stoji iza miksa i produkcije snimke koju je finalno masterirao Filip Motovunski. Pjesmom je Filip potvrdio skorašnji izlazak svojeg prvog studijskog izdanja.

 

Mihael Kvorka – “Mislim na nju”

Mihael Kvorka zagrebački je pjevač, multiinstrumentalist i kantautor koji se široj javnosti predstavio kao frontmen benda The A!, s kojim je do sad objavio sedam singlova te dvostruki dvojezični album Stereo. Nakon sedam godina rada s bendom Mihael je objavio dva samostalna singla, a novi, treći po redu, singl “Mislim na nju”, objavljuje s diskografskom kućom Dallas Records. Slušajući “Mislim na nju” možemo čuti i stilski pomak u Mihaelovim pjesmama, a glavni ‘’krivac’’ za to je istaknuti producent, autor i glazbenik Alan Dović koji potpisuje tekst, aranžman i produkciju pjesme, a zajedno s Mihaelom radio je i na glazbi. Mihaelov specifični vokal, poletni aranžman i upečatljiv refren daju širinu ovoj pop pjesmi koja se atmosferski poklapa sa samom tematikom.

 

Barbara Munjas – “Oda mladosti”

Barbara Munjas na krilima uspješnog prošlogodišnjeg albuma Right Place & Right Time, novu godinu započela je sudjelovanjem na Dori 2023. na kojoj je ostvarila odličan plasman s pjesmom “Putem snova” , a sada hrabro otvara novo poglavlje pjesmom “Oda mladosti”. Pjesmu je aranžirao, miksao i producirao Alen Bernobić koji je ujedno odsvirao većinu instrumenata, dok su na gitarama Alan Rešidović i Barbara Munjas. Mastering pjesme je napravio Marko Kalčić.

 

Mašinko – “Pozovite rapsode”

Zagrebački Mašinko prije nekoliko mjeseci je publici obećao prvi singl s najavljenog, šestog albuma Pozovite rapsode, koji je sada i pustio u svijet. “Pozovite rapsode” njihov je novi singl za koji je miks i master radio Leonard Klaić, dok produkciju uz njega potpisuje čitav bend. Uz pjesmu je objavljen i spot čiju režiju i produkciju potpisuje Marko Nemec, dok je za snimanje i montažu zaslužan Hrvoje Baudoin. Dečki iz benda glavne su zvijezde najnovijeg video uratka. Pjesmom “Pozovite rapsode” Mašinko nastavlja niz svojih već dobro poznatih singlova neopterećenog pristupa i razigranog zvuka, zbog kojih su i postali poznati kao jedan od najvoljenijih punk bendova nove generacije.

 

Vanda Winter – “Nađi nju”

Etablirana vokalna solistica Vanda Winter već se predstavila pjesmama “Lako” i “Ako me prestaneš voljeti”, snažnim emotivnim baladama koje nose potpis Aljoše Šerića, a kojima nas je uvukla u svoj bajkoviti glazbeni svijet. Za nadolazeće ljeto, u suradnji s producentom Zvonimirom Dusperom Dusom, donosi ponešto brže ritmove u trećem singlu “Nađi nju” , kojeg autorski potpisuje upravo Dus. Bubnjeve je svirao Tin Ostreš, bas gitaru Zvonimir Bučević – Buč, violinu Bruno Urlić, violu Ana Marija Šir, a klavijature, gitare i programiranje Zvonimir Dusper Dus. Režiju i montažu potpisuje Filip Dizdar, direktor fotografije je Matija Petrović, a video je sniman u studiju Hangar.

Moglo bi Vas zanimati