05
srp
2023
Vijesti

20 uzbudljivih imena nove elektroničke scene

Overground Festival 2023

Overground Festival

Overground Festival

share

More odlične muzike i druženje u očuvanoj prirodnoj oazi nasuprot stare gradske jezgre! Zvuči kao dobra želja, no upravo u takvom divnom ambijentu održat će se atraktivni program boutique festivala Overground kojim od 14. do 16. srpnja počinje plesna sezona u šibenskoj festivalskoj zoni Martinska. Cijelog vikenda do nedjelje popodne neprekidno će na dvije pozornice muzicirati 20 vrlo trendi stranih i domaćih izvođača posvećenih novom zvuku i žanrovima kao što su new beat, dark disco i dark wave.

Prve noći nastupa svemirski berlinski duo Local Suicide, poznat po svojim razuzdanim plesnim partyjima, a za drugu noć zadužen je jedan od najzanimljivijih DJ-a svoga žanra Curses, punker iz New Yorka, nastanjen u Berlinu, koji voli preturati po mračnoj muzici iz osamdesetih. Među ostalima valja spomenuti i hrvatsku klupsku legendu Felvera, Španjolca Teniente Castilla, jednog od zanimljivijih DJ-a koji su već nastupali u Šibeniku, i jaku beogradsku postavu u kojoj su sjajna Stellarcompanion te rock and rave duo s gitarom, basom i ritam mašinama Auf Wiedersehen.

Overground festival 2023

Aufwiedersen / Press

Iako je Overground posve novo ime u svijetu domaćih glazbenih festivala, njegovi organizatori nipošto nisu jer riječ je o projektu šibenske organizacije RatCat i kluba Tunel koji su u proteklih pet godina organizirali stotinu evenata, glazbenih večeri, partyja, izložbi, performansa i ugostili nebrojene artiste poput Red Axes, Marvin & Guy, Juana Atkinsa, Stevea Buga, Damona Jeea, Muftija i drugih.

Festival je zamišljen kao vikend zona odlične muzike u opuštenoj atmosferi i ozračju dnevnog boravka podijeljenog na dva različita mikrosvijeta – Overground stage na velikom betonskom plesnom podiju s prostranim barom i svim odlikama klupskog prostora u najboljem smislu tog pojma te Under overground stageom koji se nalazi uz more i u hladu je borova.

Felver

‘Overground je boutique festival napravljen po mjeri svojih izvođača, organizatora i publike koji je nastao iz težnje da barem na par dana pobjegnemo od stresne svakodnevice. Većina izvođača međusobno se poznaje i zajedno produciraju, nastupaju i partijaju, a mnogi su stekli i prijateljstva s dragom nam publikom pa jedva čekamo da velika zabava krene’, kažu organizatori.

Svima s ulaznicom na raspolaganju je besplatan kamp od petka ujutro do kraja nedjelje. Ulaznice po više nego popularnim cijenama dostupne su putem sustava Entrio.

Overground festival

Curses

Local Suicide

Local Suicide

Felver

Stellarcompanion

Teniente Castillo

Martinska (Šibenik)

Overground festival 2023

Aufwiedersen / Press

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati