05
srp
2023
Vijesti

Desetodnevni festival

Ljeto u Samoboru - ovog vikenda nastupaju Zoran Predin, Jonathan i Detour

Ljeto u Samoboru 2023.

Ljeto u Samoboru 2023.

share

Koncertima dviju jedinstvenih glazbenica proteklog je vikenda započelo Ljeto u Samoboru.

Ovaj šarmantni desetodnevni obiteljski festival u srcu grada otvoren je koncertima Natali Dizdar u petak, 30. lipnja i zatim Zdenke Kovačiček, u nedjelju, 2. srpnja. Zbog loših vremenskih prilika, nastup grupe Detour odgođen je sa subote na novi termin, u ponedjeljak, 10. srpnja, zbog čega će festival trajati dan duže.

Ljeto u Samoboru i ove je godine smješteno u prekrasnom zelenom parku iza Samoborskog muzeja, u samom središtu ovog bajkovitog grada u neposrednoj zagrebačkoj blizini. Posjetitelji sve do 10. srpnja mogu svakodnevno uživati u raznovrsnom programu za sve uzraste, ispunjenom kreativnim i edukativnim radionicama u dnevnom rasporedu i glazbenim programom u večernjim satima.

Kroz radni dio tjedna, večernji sati ispunjeni su DJ programom, dok za vikend slijedi još jedan niz izvrsnih koncerata – u petak, 7. srpnja na pozornicu festivala stiže cijenjeni slovenski kantautor, pjesnik i pisac – Zoran Predin. Večer kasnije, u subotu 8. srpnja, svoj rock zvuk pred samoborsku publiku donose riječke snage Jonathan, a zatim u nedjelju, 9. srpnja, slijedi energični nastup Žiga & Žiga Žaga Banda. Zbog nepogodnih vremenskih prilika, koncerta benda Detour prebačen je na ponedjeljak, 10. srpnja, čime će festival ujedno biti priveden kraju.

Ulaz na festival je slobodan, a koncerti započinju u 21 sat, uz iznimku zadnje večeri, kada će početi u 20 sati. Detaljan program s rasporedom dnevnih i večernjih aktivnosti dostupan je na Samobor.hr.  Organizator događanja je Turistička zajednica grada Samobora, uz podršku Grada Samobora.

Moglo bi Vas zanimati