21
lip
2023
Vijesti

Pitomača 2023.

Održan 30. festival Pjesme Podravine i Podravlja

Pjesme Podravine i Podravlja

unnamed (1)

share

U nedjelju, 18. 6. 2023. godine, u prepunoj dvorani osnovne škole Petar Preradović u Pitomači, održan je jubilarnitrideseti festival Pjesme Podravine i Podravlja. Na festivalu je nastupilo dvadeset solista i sastava.

Ove godine gostovali su poznati pjevači iz tamburaškog glazbenog miljea, ali bilo je i nekoliko iznimaka. Uz redovite goste Borisa Ćire GašparcaViktorije Kulišić ĐenkeSlavonskih dukataPodravskih mužikašaBlanke DošenGordane Ivanjek TušekAnite Huđek i Madona, zapjevali su Hrvoje HegedušićDražen Žanko te Barbara Suhodolčan koja dolazi iz opernog glazbenog svijeta.

Voditelji Branko Uvodić i Rosanda Tometić znalački i vjerodostojno odradili su svoj dio posla. Uz tako široku glazbenu lepezu, festival je dobio izuzetnu mozaičnost i raznolikost, a to znači da je tu večer široki umjetnički kolorit itekako svojom miloglasnom ljepotom melodija oplemenio dvoranu i publiku koja je spontanim ovacijama ispraćala svakog izvođača s pozornice.

Za glazbu i tekstove izvedenih skladbi pobrinuli su se eminentni autori: Vladimir SmiljanićRajko StilinovićToni EterovićIvica Grujo IćoAleksandar HomokyMarijan Jergović i drugi. Sve pjesme su, svaka na svoj način, odisale Podravinom i Podravljem, a orkestar HRT-a je briljirao svojom maestralnom izvedbom pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Ravnatelj festivala, Rajko Stilinović zahvalio je svim izvođačima na odličnom nastupu i tom prigodom pozvao je sve autore i izvođače da počnu pripremati pjesme za idući festival.

Moglo bi Vas zanimati