11
ožu
2024
Vijesti

Velika koncertna promocija aktualnog studijskog albuma

pocket palma ove subote uživo u zagrebačkoj Tvornici kulture

pocket palma / foto: Benjamin Strike

pocket palma / foto: Benjamin Strike

share

Ove subote, 16. ožujka, synth-pop trio pocket palma stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture. Riječ je o njihovom najvećem ovogodišnjem koncertu do sada, kojim će uživo predstaviti hvaljeni treći studijski album “III” te započeti i regionalnu turneju, u sklopu koje će nastupiti u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji.

Najdraži dio objavljivanja svakog albuma uvijek nam je promocija istog u Tvornici kulture! Novi album sviramo u cjelosti, a setlista donosi i presjek pjesama s dosadašnjih izdanja. Složena je tako da si priuštimo da možemo svirati neke nama jako drage pjesme, a na oduševljenje publike, ponovno uživo izvodimo “Malenu””, otkrivaju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek iz pocket palme.

pocket palma

pocket palma / foto: Matej Grgić

Za pocket palma, album “III” predstavlja njihovo najodvažnije izdanje do sada, a kako i sami otkrivaju, ovom su prigodom odskočili od svega što su radili prije: “Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima” poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma, kao i nominaciju za ovogodišnju nagradu Porin, u kategoriji “Najbolji album elektroničke glazbe”.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album “pocket palma” iz 2019. s kojeg su predstavili zamijećene singlove “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje” daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom “Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Iza sebe imaju bogato koncertno i festivalsko iskustvo, a kako i sami kažu, na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture se uvijek vole vratiti. Upravo će otuda, 16. ožujka, započeti ovogodišnju turneju, a uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma, publika može očekivati i set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek

S polazištem iz Zagreba, pocket palma će tijekom nadolazećeg proljeća nastupiti u ukupno deset gradova diljem regije, od Rijeke (22. ožujak), Tuzle (29. ožujak) i Osijeka (30. ožujak) do Varaždina (5. travanj), Podgorice (18. travanj), Skopja (20. travanj), Niša (26. travanj), Novog Sada (27. travanj) i Beograda (4. svibanj).

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 10 eura, dok će na dan koncerta biti 14 eura. Organizator koncerta je yem. 

Moglo bi Vas zanimati