21
pro
2023
Vijesti

Porto Morto, IDEM, Mate Ponjević, Matija Milutin i Stankoff

Najavljena pojačanja na JeboTon fešti u Boogaloou

JeboTon fešta u Boogaloou

JeboTon fešta u Boogaloou

share

Porto Morto, IDEM, Mate Ponjević, Matija Milutin i Stankoff pojačanje line-upa JeboTon fešte

Porto Morto, IDEM, Mate Ponjević, Matija Milutin i Stankoff pridružuju se line-upu JeboTon fešte. Boogaloo će u subotu, 10. veljače 2024. godine preuzeti JeboTon bendovi, a na tradicionalnoj će fešti nastupiti više od 10 izvođača na dva stagea. 

U prvom su valu najavljeni JeboTon ansambl, Balkalar, Peglica i Komandos te Ki Klop, a sada im se pridružuje pojačanje od čak pet novih izvođača. Prva se fešta održala davne 2011. godine, posljednja 2021., a u veljači se vraća veća i jača no ikad dosad. Ovaj će poseban event na jednom mjestu okupiti sjajne artiste koji stvaraju i formiraju našu glazbenu scenu. Uz ovakav line-up, jedno je sigurno – priprema se party epskih razmjera. 

Porto Morto već je odavno miljenikom publike, ali i kritike. Nakon što su četiri četvrtka u studenom objavljivali Šećerne sesije u kojima su ugostili Edu Maajku, Darka Rundeka i 30zonu, rasprodali su svoj božićni koncert u Vintage Industrial Baru. Uskoro počinje novo poglavlje benda koje će otvoriti četvrtim albumom ”Minimum”, ali prije toga svraćaju na party u Boogaloo. 

IDEM je glazbeni fenomen, glas generacije i osoba godine. Njegov je prvijenac ”POYY” osvojio srca slušatelja, a dvije su rasprodane promocije u jednom megaludom vikendu opravdale hype koji je vladao odmah po izlasku albuma i zaokružile su njegovu sjajnu 2023. godinu. Ništa manje od moshpita, crowd surfanja i pjevanja iz petnih žila ne očekuje se ni na JeboTon fešti. 

Mate Ponjević zatvorio se u studio Beboton i započeo svoju solo karijeru sukcesivnom objavom singlova. ”Glasine”, ”NE TREBAM NIKOGA”, ”Ak nejde onda nejde” i ”Ružno pače” najavljuju njegov debitantski solo album ”Crna znamenja” čiji se izlazak napeto iščekuje. Mate eklektično pleše između žanrova i tema, a pobrinut će se za to da i publika pleše s njim. 

U travnju se predstavio albumom ”Pingvinov Let”, u prosincu singlom ”Mala maca”, a u veljači  leti do stagea na JeboTon feštu. Matija Milutin svojim će lo-fi zvukom, rimama i pjesničkim slikama translatirati slušatelje u neke druge svemirske dimenzije. 

Stankoff aka Šimun Stankov svestrani je umjetnik i kreativac, a tako će zvučati i njegova selekcija glazbe za posebnu JeboTon večer. Uz Stankoffa i njegov jedinstveni glazbeni set publika će ploviti međuprostorom. 

Ulaznice za JeboTon feštu po cijeni od 18 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, online putem platforme Core Event ili na Entrio.hr. Nakon objave trećeg vala izvođača cijena će ulaznice iznositi 20 eura. 

Moglo bi Vas zanimati