08
tra
2024
Vijesti

The '10' Tour u Tvornici kulture

Postmodern Jukebox stiže u Zagreb

Postmodern Jukebox

Postmodern Jukebox

share

Poznati kao koncertni sastav koji svojim izvedbama suvremenu pop glazbu vremeplovom vraća u neka davna vremena, Postmodern Jukebox, najavljuje veliku svjetsku turneju The ’10’ Tour kojom će proslaviti dvostruki jubilej – desetu godišnjicu postojanja i 1000. nastup u 2024. godini. Jedna od koncertnih stanica je Zagreb, a nastupit će u Tvornici Kulture, 8. rujna 2024. godine.

Ulaznice su u prodaji od petka, 12. travnja, a mogu se osigurati u sustavu Eventima. 

Publika može očekivati zapanjujuće i inspirativno putovanje kroz Postmodern Jukebox svemir – glazbeni svijet u kom se moderne i zarazne pjesme te kultni pop hitovi reinterpretiraju kroz klasične žanrove poput jazza iz 1920-ih, Swinga, Doo-wopa i Motowna. Oživjet će ih vrhunska postava ponajboljih svjetskih pjevača, plesača i instrumentalista. Ova koncertna izvedba neodoljivo podsjeća na susret “Velikog Gatsbyja”, “Sinatra at the Sands” i “Povratka u budućnost”.

Kad je pijanist Scott Bradlee pokrenuo ovaj glazbeni kolektiv, iz podrumskog stana u njujorškom Queensu, rodila se uspješna online “viralna“ priča koja je brzo dovela do rasprodanih koncerata diljem Sjeverne Amerike i Europe tijekom ljeta 2014. godine. Turneja je dobila izvrsne kritike glazbenih publikacija i svjetski poznatih umjetnika, a narednih godina, Postmodern Jukebox je potvrdio svoj umjetnički status nastupajući u poznatom showu “Saturday Night Live” predstavljajući publici desetke iznimnih glazbenih umjetnika, od kojih je mnoge moderna diskografska industrija zanemarivala, pretvarajući ih u istinske zvijezde.

Tijekom 2023. godine, Postmodern Jukebox je održao 937 nastupa u 44 zemlje na pet kontinenata. Tolika dugovječnost, u industriji koja je iznimno promjenjiva, za nas je bila potpuno neočekivana. Ne postoji nikakva tajna formula osim opsesije klasičnim zvukovima i predanosti predstavljanju fenomenalnih talenata. I dalje smo počašćeni i ponizni zbog podrške naše publike za ovaj projekt, koji nas i dalje inspirira i gura prema novim visinama umjetnosti. To je poput savršenog braka, a naša turneja povodom 10. godišnjice bit će prava proslava”, izjavio je Scott Bradlee, kreator glazbenih aranžmana i režiser nastupa. 

Nakon deset godina i dvije milijarde pregleda na njihovom YouTube kanalu, Postmodern Jukebox show postao je nešto poput godišnje glazbene tradicije stotinama tisuća predanih obožavatelja diljem svijeta – fanova koji često dolaze odjeveni u svoje najbolje vintage komade kako bi se u potpunosti prepustili ovom iskustvu. 

Detaljan popis nastupa i informacije o ulaznicama mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.postmodernjukebox.com. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od ovog petka, 12. travnja, a može ih se osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr

Moglo bi Vas zanimati