26
ožu
2024
Vijesti

"Vokalna šetnja glazbenim desetljećima"

Poznat je gost na koncertu 4 tenora u Lisinskom

4 tenora u Lisinskom

4 tenora u Lisinskom

share

4 Tenora pozivaju sve da im se pridruže 12. 5. u Lisinskom na “Vokalnoj šetnji glazbenim desetljećima” uz Orkestar Josipa Cvitanovića i posebnog glazbenog gosta, Martina Kosovca

Hrvatska glazbena baština nas je pogurala u ovaj prekrasni posao, a mi joj na ovaj način pokušavamo uzvratiti”, poručili su Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić i Filip Hozjak o nadolazećem koncertu u Lisinskom koji će predstaviti istaknute hrvatske autore i izvođače uz orkestralnu pratnju pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića i posebnog gosta, Martina Kosovca, ovogodišnjeg pobjednika glazbene emisije The Voice Hrvatska.

Koncept iza koncerta
Zagrebačka publika dobro zna da je svaki koncert 4 Tenora događaj za pamćenje. Ostalo je svega stotinjak ulaznica za njihov koncert 12. 5. u Lisinskom. Takvo povjerenje, kažu Tenori, prava je inspiracija, ali i odgovornost. U Lisinski nikad ne dolaze ponavljati repertoar, a ovogodišnji koncept koncerta bazira se na predstavljanju najznačajnijih domaćih autora i izvođača koji su obilježili hrvatsku glazbu od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do danas.

“Glazbeno putovanje kroz minule dekade prvenstveno ima cilj našu vjernu i zahtjevnu publiku podsjetiti malo na ta krasna minula glazbena razdoblja te naše kvalitetne hrvatske autore i performere koje želimo predstaviti ovom prigodom u našem i vašem drugom domu – što je oduvijek bio Lisinski“, poručio je Đani Stipaničev.

4 tenora

Poseban gost
Repertoar nadolazećeg koncerta oduševit će sve generacije, baš kao i poseban glazbeni gost – Martin Kosovec. “Dragi ljudi, dođite 12. svibnja u Lisinski, na koncert 4 Tenora na kojem ću ja biti gost“, pozvao je Martin.

Nakon što se već svojim prvim nastupima istaknuo neizmjernom lakoćom izvođenja zahtjevnih dionica, posebnom bojom vokala, svojim šarmom te kombinacijom nostalgije i mladosti, Martin je zasluženo odnio titulu pobjednika glazbene emisije The Voice Hrvatska. Tenorima se odmah činio kao savršen gost za njihov koncert, a i samom pozivu Martin Kosovec se veoma obradovao.

4 tenora

Pjesme koje su ostavile trag na glazbenoj sceni i životima slušatelja
Tenori drže da ljubav prema dobroj glazbi premošćuje granice između glazbenih žanrova i generacija i upravo to žele pokazati zagrebačkoj publici ovaj put. Od velikana kao što su Ivo Robić, Drago Diklić, Jimmy Stanić do hitova novog vala, od klapskih evergreena do pop uspješnica – na ovom će koncertu uz Orkestar Josipa Cvitanovića predstaviti svima znane pjesme koje su obilježile djetinjstva, mladosti, prve izlaske i ljubavi, ali i živote naših roditelja, djedova i baka, bez kojih su slavlja, ali i playliste za slomljeno srce nezamislive.

4 tenora

Vidimo se u Lisinskom
Lisinski je za Tenore konstantna inspiracija, poticaj za neki novi iskorak u karijeri i prigoda za iznenaditi publiku. Od 2016. tu su nastupili pet puta i svaki je koncert bio rasprodan. U Zagrebu su, osim u Lisinskom, zapjevali i na Platou Gradec, u KC Dražen Petrović s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije. Zapjevali su i na kultnoj Šalati na koncertu o kojem publika i dalje priča s oduševljenjem.

Sjajno će biti i ovog puta, na njihovom 6. koncertu u Lisinskom.

Fotografije: Petra Srđenović

Moglo bi Vas zanimati