09
kol
2022
Vijesti

Preminula Olivia Newton-John, za koju je glazbu pisala i Tajči

Olivia Newton John

Vrhunac karijere Olivie Newton John bio je u filmskom mjuziklu Briljantin

share

U 73. godini preminula je poznata glazbenica Olivia Newton John. Njezin hit u duetu s Johnom Travoltom “You’re The One That I Want” jedan je od 15 najprodavanijih fizičkih singlova svih vremena, a pjesmu “Window In The Wall” koju je otpjevala s kćeri Chloe Rose Lattanzi supotpisuje Tatjana Cameron Tajči

Australska pjevačica Olivia Newton-John u sedamdesetima počela je kao country izvođačica i vrlo brzo stekla naklonost publike. Imala je sedam Top 10 hitova na Billboard Country listi, a dva su došla do prve pozicije. Pjesma “I Honestly Love You” osigurala joj je prva dva od četiri Grammyja, uključujući onaj za pjesmu 1974. godine.

Ulogom Sandy u filmskoj adaptaciji mjuzikla Briljantin dosegla je 1978. vrhunac karijere, a dueti s Johnom Travoltom “You’re The One That I Want” i “Summer Nights” postali su evergreeni. Skladba iz filma “Hopelesly Devoted To You” dobila je nominaciju za Oscara.

Pjesma “Physical” bio je enorman hit u osamdesetima i osigurao joj je Grammyja na najbolji vodeospot, a Billboard je pjesmu proglasio skladbom koja je obilježila osamdesete.

Prošle godine je s kćeri Chloe Rose Lattanzi snimila singl “Window In The Wall”, a koautorica skladbe je Tatjana Cameron Tajči.

 

 

Moglo bi Vas zanimati