09
kol
2022
Video priče

MBZ - ljetna serija snimaka koncerata proteklog izdanja

MBZ, Kaja Draksler

kaja draksler foto: Matej Grgić

share

Muzički biennale Zagreb prošle je godine proslavio 60. rođendan, na svojem 31. izdanju, koje se održalo u četiri programska bloka od travnja do rujna 2021. Ususret 32. festivalskom izdanju koje će se održati 2023. godine, MBZ publici predstavlja audio-vizualnu šetnju kroz prošlogodišnji program.


Kroz sve četiri subote u kolovozu ove godine MBZ će na svom službenom YouTube kanalu predstaviti po jedan koncert. Prvi od njih već je dostupan. Snimka je to koncerta Kaje Draksler, održanog 16. srpnja 2021. godine u Pogonu Jedinstvo, a koji je organiziran u suradnji s JazzHR-om.

Ova slovenska pijanistica svojim novim projektima uranja u mogućnosti mikrotonalnosti te koristi klavir kao zvučnik snimkama koje ‘sviraju’ preko njega. Kako sama opisuje, teži tome da svaka skladba bude svijet za sebe, s vlastitim jezikom, vegetacijom, klimom, logikom. Kao i u dosadašnjem radu, zanima je neprimjetno kretanje između skladanih i improviziranih dijelova, posebno timbar i struktura.

Osim koncerta Kaje Draksler, na YouTubeu MBZ-a će biti objavljeni nastupi Gobi Drab, Franje Bilića i grupe delapse. Možete ih pronaći među video pričama naše medijske podkategorije Slušaj & Gledaj.

Moglo bi Vas zanimati