02
lis
2023
Vijesti

6. listopada u Katranu

Red Bull RapLika: predstavljamo natjecatelje i program afterpartyja

Mleeksah i Tzre

Mleeksah i Tzre Sinisa Kanizaj / Red Bull Content Pool

share

Suci natjecanja Red Bull RapLika su odlučili – ovu ekipu ćemo gledati u borbi riječima 6. listopada 2023. na stageu u Katranu.

Za one koji žele znati više, Red Bull RapLika je freestyle natjecanje u repanju koje izgleda kao verbalni okršaj na pozornici dvaju titana koji riječima, rimom i punchevima pokušavaju poraziti jedan drugoga i tako doći do krune državnog kralja freestyle repanja.

Osim borbe riječima, na dan eventa, 6. listopada, čeka te i RNB Confusion afterparty o kojemu više možeš saznati OVDJE.

U finale idu:

Nešela

Pobjednica Red Bull Raplika finala iz BiH već je dokazala na pozornici u Sarajevu da ima skill, a sad dolazi u Zagreb pokazati ga i novoj publici. Podsjetimo, Nešela je krunu kraljice freestylea zgrabila na finalu Red Bull Raplike u Sarajevu u battleu s pobjednikom iz 2021., Nycom.

Mleeksah

Što je Thierry Neuville u WRC-u, to je Mleeksah u Red Bull Raplika finalu – vječno drugi. Sorry Mlee, želimo ti više sreće ove godine. Inače je finalist iz 2019. koji se iste te godine po prvi put pojavio na Red Bull Raplika pozornici. Zatim je 2021. u zagrebačkom MSU u epic battleu za dlaku izgubio od Uscea. A ima i dobru pjesmu. Sretno Mleeksah!

Mali Japanac

Debitant iz 2019. godine koji je priredio spektakl u četvrtfinalu i namučio tadašnjeg državnog i regionalnog prvaka, Tzrea, ponovio je dobre improvizacije na stageu i 2021. godine. Dok se pipremaš za njegove battleove i improvizacije smišljene na licu mjesta, poslušaj ovuovu ili ovu pjesmu. Mali Japanac stvarno ima skill za rime, a ima li ih spremne za finale, vidjet ćemo!

Kile

Oooo da, još jedno poznato ime na popisu. Kileta smo gledali na nekoliko freestyle pozornica u Hrvatskoj, a ono po čemu ga protivnici znaju je izuzetno brz freestyle i dobar flow. U stvarnosti to zvuči ovako.

Debeli oko

Iako se u prošlom izdanju nije plasirao u finale, Debeli Oko bivši je sudionik Red Bull Raplike, a možda ga se sjećaš s Red Bull Raplika showcasea koji se održao 2021. na festivalu Graffiti na Gradele na Braču. Debeli Oko je arheolog po struci pa eto, ako si sudionik finala i ovo čitaš, dali smo ti hint o čemu možeš repati. Debeli Oko, želimo ti puno sreće i put do finalnog battlea!

Prga

Novo ime na Red Bull Raplika popisu sudionika. Prga je pokazao skill pred sucima u 1-na-1 callu, a nadamo se da će jednako dobro slagati rime i na stageu u Katranu! Sretno, Prga!

Flega Fleg

Flega je ime koje dosad nismo vidjeli na stageu Red Bull Raplika finala, ali jedno je sigurno – mnogi će zapamtiti ovo ime. Flega je pokazao nevjerojatan skill, flow i savršeno korištenje zadanih riječi u pozivu sa sucima. Nadamo se da će jednako biti i u borbi riječima s protivnicima u finalu.

LiK

Lovro Krizmanić, LiK, još jedno novo ime na Red Bull Raplika stageu. Inače ima nekoliko songova na svom kanalu. Nadamo se da će se dobro snaći u finalu!

 

O pobjedniku će odlučivati Mirela Priselac Remi, Zembo Latifa, Koolade, Maja Trstenjak i Arot dok Remi i Zembo u pauzi RapLike pripremaju nastup iznenađenja!

 

Tko će rasplesati ekipu na RNB Confusion afterpartyju Red Bull Raplike?

Kad završi Red Bull Raplika i saznamo ime pobjednika ili pobjednice, slijedi RNB Confusion afterparty, s međunarodno priznatim DJ-evima u glavnoj ulozi.

Na scenu će stupiti DJ Soul, bosansko-hercegovački DJ koji već puna dva desetljeća svojim emisijama i eventima širi hip-hop kulturu u susjednoj zemlji.

Pravim imenom Emir Alagić neizostavan je dio svakog finala Red Bull Raplike u BiH, a posebno je popularan u Tuzli, gdje je u suradnji s DJ Merakoonom pokrenuo RNB/hip-hop/trap event Brown Sugar RnB. Danas organizira evente od Banja Luke do Sarajeva, a jako dobro zna i kako rasplesati publiku u Zagrebu.

Teddy Lewis također dolazi u Katran širiti dobru vibru. Ovaj britanski DJ može se pohvaliti da je nastupao u nekima od najvećih londonskih klubova, kao što su Ministry Of Sound, Jazz Cafe and XOYO. Bio je 2018. godine nominiran za nagradu Best Bar & Club DJ, a inozemnu karijeru gradio je u Amsterdamu, Dubaiju i na Ibizi. U Hrvatskoj je već nekoliko puta nastupio i uvijek se rado vraća u našu zemlju.

Postavu zaokružuje Indy, jedan od najzaposlenijih zagrebačkih DJ-a. Ne samo što je tražen u svom gradu, već se DJ Indy može pohvaliti odličnim nastupima u Švicarskoj, Njemačkoj i Mađarskoj pa očekujemo njegovu sjajnu večer i u Katranu.

Na popisu ekipe koja će rasplesati ekipu nalazi se i Kiki B. DJ-ingom se počela baviti 2016., a od tada iza sebe ima hrpu nastupa po gotovo svim zagrebačkim klubovima. Osim po Zagrebu nastupala je i na InMusic, Sea Star, Beat na moru i Pine festivalu. Kiki gaji ljubav prema kvalitetnom RnB i hip-hop programu, ali ne krije strast prema ultimativnim ‘guilty pleasure’ hitovima.

 

Ulaznice potraži ovdje.

Moglo bi Vas zanimati