02
lis
2023
Vijesti

novi tv projekt

Veliki albumi: novi serijal HDS ZAMP-a i CMC televizije

Veliki albumi HDS ZAMP CMC

share

Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom službom ZAMP u suradnji sa CMC televizijom predstavlja novi tjedni serijal pod nazivom “Veliki albumi”.

Nakon niza serijala u kojima su predstavljene velike pjesme i autori, novi ciklus posvećen je značajnim albumima koji su obilježili proteklih sedam desetljeća domaće diskografije – od prvog solističkog pop albuma Ive Robića, antologijskih rock albuma Bijelog DugmetaJosipe Lisac i Olivera Dragojevića iz sedamdesetih preko novovalnih favorita osamdesetih godina, zatim modernih klasika GibonnijaMajkiJinxa i Hladnog Piva do recentnih nagrađivanih izdanja SilenteaMije Dimšić i Vojka V.

Kroz priče o albumima svjedočit ćemo o evoluciji domaće glazbe te odjecima koja ta izdanja imaju i dan danas. Prilika je to i za promatranje šireg glazbenog i kulturnog konteksta, kao i promjena unutar glazbene industrije, od vinila šezdesetih godina do streaminga današnjice.
Uz autore i izvođače koji su stvarali soundtrack domaće popularne glazbe 20. i 21. stoljeća, svoje dojmove o antologijskim izdanjima iznijet će i njihovi poznati poklonici te eminentni glazbeni kritičari i novinari.

U vremenu digitalnog streaminga, albumi polako prepuštaju svoje mjesto uredničkim i korisničkim playlistama. No, njihova uloga u glazbi i popularnoj kulturi je nemjerljiva, pogotovo uzmemo li u obzir da je upravo format albuma “odgojio” i inspirirao niz generacija autora i glazbenika, uključujući i one koji trenutno dominiraju radijskim top listama. Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom službom ZAMP, ovim će serijalom još jednom u fokus javnosti staviti svoje članove, autore bez kojih posljednja desetljeća ne bi zvučala jednako”, ističe Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Serijal “Veliki albumi” otvara epizoda o prvom domaćem solističkom pop albumu, “Pjeva vam Ivo Robić” iz 1956., a emisiju pratite ponedjeljkom u 12 sati na CMC televiziji, uz niz repriznih emitiranja tijekom tjedna te na YouTube kanalu Hrvatskog društva skladatelja.

Moglo bi Vas zanimati