13
kol
2024
Vijesti

UZ SPOT ALL-STARS BENDA TERRA CANTATA

Slavko Nedić obilježava 50 godina s glazbom

Slavko Nedić

Iznimno bogat glazbenički put: Slavko Nedić

share

Slavko Nedić započinje obilježavanje svojih 50 godina života s glazbom premijerom pjesme “Još nad Bosnom sunce zalazi” benda Terra Cantata

Naš kolega Slavko Nedić ima bogat glazbenički put koji traje već pola stoljeća. Obilježavanje te obljetnice započelo je 12. kolovoza na izložbi “Posavska glazbena priča” u muzeju Vrata Bosne u Tolisi, gdje je promovirana pjesma “Još nad Bosnom sunce zalazi” grupe Terra Cantata. Tekst pjesme napisala je Iva Čuvalo, glazbu Slavko Nedić a na snimanju je sudjelovala zanimljiva ekipa glazbenika: Ante Toni Janković (glavni vokal), Dragomir Herendić Dragianni (električne i akustične gitare, klavijature), Zele Lipovača (solo gitara), Nenad Borić (bubnjevi), Slavko Nedić (bas gitara, šargija), Neven Šverko (violončelo), Stjepan Večković (gusle), Jadranka KrištofNataša MirkovićVladimir Pavelić Bubi i Dragan Brnas Fudo (prateći vokali). Za video produkciju spota su zaslužni Ivo Krištić ŠkicinJosip LisjakJosip Balić i Darko Dautović.

Glazbeni put Slavka Nedića bogat je i protkan djelovanjem u ranim segmentima. Nedić je skladatelj s više od 300 objavljenih skladbi, aranžer i producent s više od 60 objavljenih albuma, urednik glazbenog programa Hrvatskoga katoličkog radija te autor i voditelj nekoliko emisija poput Sacro ritam, HKR Rock club i Ljudi iz sjene. Također je novinar, kolumnist koji je objavljivao tekstove u više novina, časopisa i portala.

Svojoj rodnoj Posavini i ljudima u njoj uvijek je bio pri ruci i glazbeno pomagao kad  god je trebalo. Upravo taj, posavski segment njegovog rada tema je izložbe „Kroz ‘Posavsku glazbenu priču’ gdje će posjetitelji upoznati ne samo Slavkovih 50 godina života s glazbom, nego i pojedince, bendove, sastave i zborove iz Posavine koji su surađivali sa njime i zahvaljujući njemu objavili  albume.

Moglo bi Vas zanimati