23
lip
2022
Vijesti

Aklea Neon iz rodnog Osijeka kreće na ljetnu koncertnu

aklea neon, dodi na joji, soul doulas, da mi je

Aklea Neon / Zvonimir Ferina

share

Nakon dvodnevne zagrebačke koncertne promocije hvaljenog albuma prvijenca, Aklea Neon s novim pjesmama stiže i u svoj rodni Osijek. U petak 24. lipnja na primamljivoj lokaciji krova Kulturnog centra Osijek premijerno će uživo izvesti debi album Dođi na joji, zajedno sa svojim all-girl bendom Sound Doulas.

„Osijek, imamo dejt. Stižem doma s cijelim plemenom, a ovako žestoki koncert kod kuće nikad do sad nisam planirala” s nestrpljenjem poručuje osječka vila rime i beata te najavljuje moćnu koncertnu svirku pred “svojom” publikom, u gradu u kojem je odrasla i u kojem je započela svoje prve glazbene korake, gdje će ovom prilikom KC Osijek ispuniti energičnim electro afro-soul zvukom.

Aklei Neon & Sound Doulas na pozornici u Osijeku će se pridružiti i afro-act CASSIA TRIBE. Zagrebačka osmeročlana skupina bubnjara do sada nije nastupila u Osijeku, a zagrijat će prisutne afričkim ritmovima koje predano sviraju još od 2019. Ulaznice za ovaj koncert dostupne su u prodaji putem sustava Eventim.

Ovim koncertom Aklea Neon & Sound Doulas započinju i ljetnu turneju, u sklopu koje će u narednim mjesecima nastupiti diljem regije. Nakon Osijeka, 24. lipnja, slijedi nastup 25. lipnja u Sarajevu, u sklopu bh. Povorke ponosa, a zatim svoju snažnu koncertnu all-femme energiju donosi na festivalske pozornice Ninja Gathering-a (7. – 10. srpnja, Mrežnica), Seasplasha (14. – 17. srpnja, Šibenik), Dubrovnik Livea (29. srpnja) i festivala Open City Mostar (3. kolovoz). Dodatni koncertni datumi bit će objavljeni naknadno.

Uz objavu koncertnih datuma ljetne turneje, Aklea Neon predstavlja i CD izdanje albuma prvijenca Dođi na joji. Nakon što je album objavljen sredinom veljače ove godine u digitalnom obliku, predstavljen je i njegov fizički oblik te je od 15. lipnja dostupan u prodaji u zagrebačkom PDV Recordsu, a moći će se kupiti i na navedenim koncertima, zajedno s ostatkom novog merchandise-a. Objavu albuma u CD obliku, Aklea Neon na svojim je mrežama komentirala: „Za one koji se pitaju “koji će mi *$% CD?” I ja sam se to pitala, dok ga nisam vidjela. Skroz je druga stvar moći opipati nešto iz sfere sna što si uspio materijalizirati. Baš je trešnjica. A i, realno, dobar je za blastati u autu.”

Album “Dođi na joji” debitantsko je studijsko izdanje Aklee Neon, na kojem predstavlja ukupno jedanaest žanrovski šarolikih pjesama, okupljenih u jezgrovitu cjelinu zaraznog electro-afro zvuka i melodičnog vokala. Po objavi, album je ostvario iznimno pozitivne osvrte glazbene kritike, kao i odličan prijem kod publike. Kao aktualni singl s albuma predstavljena je pjesma “Na dah”, sa zadivljujućim pratećim videospotom snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji.

Moglo bi Vas zanimati