07
pro
2022
Vijesti

Andrej Kljaković objavio album posvećen legendarnom Vangelisu

share

Klavirist, skladatelj, producent i likovni umjetnik Andrej Kljaković (Voices Of Nature, Kljakovic Eklektik Company) uz još tri veterana domaće i strane elektroničke scene, Zorana Jevtića (Data, Sizike, Master Scratch Band), Nikolaja Bezeka (Consequential, Beokraft) i Zorana Čalića (Max&Intro) snimio je album posvećen velikom skladatelju i slikaru Vangelisu, objavilo je Hrvatsko društvo skladatelja čiji je Kljaković član.

„Kad glazbenik ili skladatelj čuje da je otišao velikan, možemo posegnuti za njihovom pločom da poslušamo pjesme i prisjetimo se. Ili možemo prići našem instrumentu i svirati kompozicije koje su ostavili. Ali kad nas napusti ikona čiji je sjaj utjecao na mnoge, blues ne nestaje lako. Jer ‘Tears in Rain’, mi dolazimo i odlazimo, ali legende… one ostaju. Umjesto žaljenja, ponekad pronađemo želju i inspiraciju da odamo počast geniju“, rekao je Andrej Kljaković.

Unatoč tomu što žive i rade na različitim stranama svijeta odlučili su stvoriti zajedničku počast legendarnom skladatelju i utjecaju koji je imao na njihova vlastita glazbena putovanja. Potaknuti magijom koja živi, ​​svoj su glazbeni krajolik jednostavno nazvali – VANGELIC. Skladan i snimljen prošlog proljeća u Zagrebu, Beogradu, Pragu i Londonu, ovaj istinski epski tribute sadrži više od sat vremena glazbe koja bez napora prolazi kroz elektroničke žanrove.

Trailer za album možete pogledati na YouTube kanalu.

Moglo bi Vas zanimati