23
velj
2022
Vijesti

Akademski ansambl narodnog plesa Ballet Igor Moiseyev prvi put pred zagrebačkom publikom

Ballet Igor Moiseyev

Ballet Igor Moiseyev

share

Svjetski poznati Državni akademski ansambl narodnog plesa Ballet Igor Moiseyev 18. svibnja 2022. godine prvi puta predstavit će se zagrebačkoj publici u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Početak je to turneje koja će se nastaviti u Ljubljani, a završiti u Beogradu. 

Ovaj legendarni ansambl predvodi učenica velikog Igora Moiseyeva, svjetski poznata Elena Shcherbakova, a sastav ansambla čine visokoprofesionalni univerzalni plesači-glumci čiju izvedbu prate klasična glazba, gluma, drama i svjetska scenografija.

Državni akademski ansambl narodnog plesa Ballet Igor Moiseyev koji nosi ime svog tvorca i osnivača, više puta nagrađivanog Igora Aleksandrovicha Moiseyeva, nastao je daleke 1937. godine te od onda neprekidno oduševljava publiku svih kontinenata te ne sumnjamo da će i zagrebačku publika ostaviti bez daha.

Ovaj veliki koreograf 20. stoljeća, promijenio je tijek razvoja svjetske koreografske umjetnosti i učinio narodni ples baštinom svjetske kulture. Ansambl narodnih plesova Ballet Igor Moiseyev spojio je umjetnost klasičnog baleta s narodnim plesom, postavivši na pozornicu više od 200 djela – plesove, koreografske skice, minijature i sl. Kako bi postigli taj cilj članovi ansambla osobno su putovali proučavajući razne narodne običaje i plesove. Stoga se ne kaže bez razloga da je ansambl koji je stvorio Igor Moiseyev, prvi koji je izgradio kulturne mostove između SSSR-a, zemalja Europe, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

„Energija, virtuoznost, vještina i originalna interpretacija narodnih stilova različitih zemalja natjerali su cijeli svijet da plješće ansamblu Igora Moiseyeva skoro pa jedno cijelo stoljeće. Zagrebačka je publika do sada ostala zakinuta za mogućnost da ovakav kulturno-umjetnički spektakl doživi iz prve ruke, što sam smatrao velikim propustom koji treba ispraviti’’, rekao je producent Tomislav Kašljević koji je odgovoran za ideju i provedbu gostovanja ovog ansambla u svibnju u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu

Ulaznice su u prodaji su od 10. veljače 2022 g. u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima, Ulaznica.hr te na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Promotivna cijena ulaznica do 1. 3. 2022. prema cjenovnim kategorijama: 

KATEGORIJA 1- 390 HRK

KATEGORIJA 2- 360 HRK

KATEGORIJA 3- 330 HRK

Ulaz za navedeni glazbeni spektakl obavljat će se prema epidemiološkim mjerama koje će biti određene od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite u periodu održavanja koncerta. Kupci će biti  pravovremeno obavještavani o svim dopunama i izmjenama vezanim uz COVID mjere te sve promjene ili izmjene koje će se eventualno dogoditi, a vezane su za sam ulaz na koncert odnosno dvoranu Lisinski.

Moglo bi Vas zanimati