29
srp
2022
Vijesti

Big Band Osijek na otvorenju Ljetnog kina u Đakovu

Big Band Osijek

Big Band Osijek

share

Big band Osijek nastupa večeras u Đakovu na otvorenju Ljetnog kina Đakovo, još jednog kontinntalnog ljetnog programa koji nudi kulturne sadržaje, u đakovačkom slučaju riječ je o programu iz područja filma i glazbe.

Big Band Osijek

Značajan iskorak u glazbeničke i repertoarne vode karakteristične za big band napravila je skupina tamošnjig glazbenika, profesionalaca i amatera, prošle godine, kada su oživjeli ideju formiranja big banda u Osijeku. Repertoar Big Banda Osijek obuhvaća različite glazbene pravce, počevši od jazz glazbe, uglavnom standarda, šireći svoj program i na funk, rock, pop i filmsku glazbu.

Big Band Osijek

Ansambl je nastao na inicijativu Denisa Ravlića iz Osijeka i Tomislava Kruljca iz Đakova, dvojice glazbenika koji su orkestar formirali okupivši kolege, uglavnom članove puhačkih orkestara s područja Osijeka, Đakova i Valpova te članove različitih glazbenih sastava koji djeluju na regionalnoj glazbenoj sceni.

“Ova lijepa glazbena priča je u relativno kratkom vremenu dobila veliki zamah, pa je Big band Osijek već ostvario nekoliko zapaženih nastupa u okviru različitih manifestacija u Osijeku, Valpovu i Đakovu, a ostvario je i samostalni božićni koncert prošle godine u Kulturnom Centru Osijek,” piše Tomislav Kruljac.

Big Band Osijek

Večerašnji koncert drugi je nastup Big banda Osijek pred đakovačkom publikom. Prošle godine u rujnu predstavili su se u okviru memorijalnog koncerta za tragično preminulog trubača, Ivana Pavića.

Ljetno kino u Đakovu, manifestacija u organizaciji Centra za kulturu Đakovo, ovaj put je povod njihovom samostalnom cjelovečernjem koncertu. Program se održava na pozornici u Strossmayerovom parku u Đakovu.

Big band Osijek predstavlja se filmskom, popularnom i jazz glazbom u zanimljivim aranžmanima.

 

Moglo bi Vas zanimati