28
srp
2022
Vijesti

Rage Against The Machine objavili album Live & Rare - uskoro uživo u Zagrebu

Rage Against the Machine / press

Rage Against the Machine / press

share

Grupa Rage Against The Machine objavila je album Live & Rare koji donosi službene bootleg snimke i demose iz razdoblja od 1991. do 1997. godine.

Izdanje je službeno objavljeno samo u Japanu davne 1998., a sada je, prateći njihovu veliku svjetsku turneju, po prvi put dostupno globalno putem streaming servisa.

Live & Rare sadrži petnaest skladbi. „Bullet In The Head“ i „Settle For Nothing“ snimljene su 1993. na koncertu u Amsterdamu, a u Nizozemskoj su još zabilježene „Zapata’s Blood“, „Without A Face“ i „Black Steel In Hour Of Chaos“, obrada grupe Public Enemy, čiji se frontman Chuck D  pridružio bendu na pozornici za tu priliku.

„Bombtrack“, „Take The Power Back“, „Freedom“ i obrada pjesme grupe N.W.A. „Fuck Tha Police“ snimljene su na američkim i kanadskim koncertima, a poseban dodatak je pjesma Allena Ginsberga „Hadda Be Playing On The Jukebox“ koju je bend izveo u Detroitu.

Live & Rare sadrži i „Darkness“ i „Clear The Lane“, koje su se originalno našle na demo izdanju objavljenom prije epohalnog debi albuma, a na kraju su se našli bonus trackovi – žive verzije pjesama „People Of The Sun“, „No Shelter“ i obrada „The Ghost Of Tom Joad“.

Dobar dio pjesama s Live & Rare izdanja Rage Against The Machine uključio je u svoju aktualnu, najtraženiju svjetsku turneju Public Service Announcement koja 17. rujna stiže u zagrebačku Arenu. Na njihovom prvom gostovanju u Hrvatskoj kao specijalni gosti nastupit će sjajan hip hop duo Run The Jewels.

Veliki Rage Against The Machine u dvorani na Laništu će dočekati fanovi iz doslovce cijelog svijeta. Osim regije i brojnih europskih zemalja ulaznice se prodaju i na dalekim lokacijama poput Argentine, Novog Zelanda, Hong Konga, Singapura, Dominikanske Republike i Guatemale.

U kupnji prednjači domaća publika te fanovi iz Italije, Slovenije i Srbije. Prema trenutnim brojkama 46% ulaznica prodano je van Hrvatske.

Zbog izuzetne potražnje u prodaju su puštene dodatne ulaznice u sektorima Tribine sjedenje 2 po 550 kn i Tribine sjedenje 1 po 650 kn, a kupiti se mogu u prodajnom sustavu Eventim.

Koncert grupe Rage Against The Machine u Zagrebu organiziraju Charm Music, Live Nation i LAA.

Moglo bi Vas zanimati