16
stu
2023
Vijesti

Digitalni koncert

Brkovi su zvijezde nove epizode Diskonta

Brkovi u Diskontu / Filip Kovačević ogo

Brkovi u Diskontu / Filip Kovačević

share

Stvorili su vlastiti glazbeni žanr, uskoro slave 20 godina postojanja, a Dom sportova rasprodat će bez da trepnu okom. Ovotjedni, pomalo kaotičan diskontni nastup, pripao je Brkovima. Spremni za punk-folk-wellness session?


Brkovi su svoj dućanski live nastup otvorili “Bauštelom“, publici omiljenom stvari sa svježeg, osmog studijskog albuma Krvava novčanica. Uslijedio je “Hormon sreće“, a bend se potpuno (o)pustio na zadnjoj pjesmi “Samo pijan mogu“. Zbog nje je frontman Shamso69 završio na podu te i Diskontu pokazao zašto su Brkovi jedni od glavnih zabavljača na domaćoj glazbenoj sceni.

Nova glazbena emisija Diskont zajednički je projekt Iskona i Rock&Off. Na tjednoj bazi ugošćuje naše talentirane glazbenike u veselom interijeru retro marketa. Brkovi su treći po redu izvođači u Diskontu, kojoj su prethodili riječki indie miljenici Jonathan, velikan s trap scene, Bore Balboa i Je Veux.

Osim na YouTube-u, Diskont se može pratiti u prvoj hrvatskoj digitalnoj videoteci Rock&Off na Iskonovim TV platformama. Pristup videoteci besplatan je svim korisnicima, koji ujedno mogu prvi pratiti nove epizode Diskonta srijedom navečer. 

Nova epizoda četvrtkom

Diskont je nastao u koprodukciji Iskona i Rock&OFF-a, inspiriran sličnim međunarodnim konceptima koji se bave glazbenom promocijom putem digitalnih kanala. Specifičan je po tome da se puno pažnje ulaže u kvalitetu audio zapisa, ali i po samom konceptu te interijeru marketa u kojem su smješteni domaćom glazbom inspirirani proizvodi i akcije.

Brkovi u Diskont / Filip Kovačević ogo

Brkovi u Diskontu / Filip Kovačević

Novi nastupi u Diskontu objavljivat će se četvrtkom sve do završetka serijala, a dodatni sadržaji te kratki intervjui s izvođačima mogu se pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok.

Osim putem digitalnih kanala, Diskont se može pratiti i putem besplatne Rock&Off videoteke na Iskonovim TV platformama. Radi se o prvoj hrvatskoj glazbenoj TV videoteci, koja će se redovito nadopunjavati video playlistama domaćih rock i vezanih izvođača.

26 izvođača

„Kako ne sadrži reklame, Rock&Off videoteka je savršena video i audio kulisa za opuštanje, druženje ili rad kod kuće. Počeli smo sa žanrovskim listama koje usput omogućuju otkrivanje nove glazbe, a vrlo skoro pridružit će im se i playliste za chill, vježbanje, koncentraciju i dr. Čini se da se glazba vraća na TV“, poručili su iz Iskona.

„Jako smo sretni što ćemo proširiti Rock&Off platformu, pa smo u ovih šest godina, osim dodjele nagrada, kviza, Kampusa, Skenera, Radija, Rock&Off turneje te Male škole Rock&Off novinarstva, u suradnji s našim partnerom Iskonom kreirali i Diskont. U narednih pola godine objavit ćemo nastupe 26 izvođača iz Diskonta, odnosno gotovo 80 novih videa. Slični koncepti u svijetu postoje već godinama, a mi smo ih preuzeli i modificirali za našu scenu, zadržavajući visoku kvalitetu audio i video materijala. Vjerujemo da je i ovo način da veliki broj Rock&Off glazbenika dođu do što šire javnosti što je i krajnji cilj Rock&Off platforme. Hvala svim izvođačima, autorima, producentima te diskografskim kućama koje su se odazvale za suradnju“, rekli su iz organizacije Rock&Off-a.

Moglo bi Vas zanimati