16
stu
2023
Vijesti

Prvi sajam nezavisnih izdavača

Opločavanje specijal

opločavanje

share

Opločavanje je naziv sajma ploča koji će predstaviti diskografske izdavače iz Hrvatske. Svaka izdavačka etiketa imat će svoj štand i prodavati vlastita izdanja te izdanja onih koji nisu mogli prisustvovati ovogodišnjem sajmu ploča koji će se odviti ovaj vikend, 18. i 19. studenog u Pločniku (Međimurska 21 u Zagrebu), gdje se nalazi i središnjica te dućan PDV-a koji obilježava svoj 10. rođendan.

 Prvi sajam nezavisnih izdavača - Prvi sajam nezavisnih izdavača

“Naslanjajući se na odlične povratne reakcije, cilj je da događaj postane tradicionalan, a u budućim izdanjima se očekuje njegovo proširenje na regiju, te nadalje na inozemstvo. Uz popratne sadržaje koji su također u planu za buduća izdanja, glavni cilj sajma ostaje promocija agilne scene koja ključa kroz nezavisno izdavaštvo, uz neposredan kontakt i minglanje posjetitelja sa glavnim akterima, što otvara potencijal za ine nove suradnje.

Svjesni činjenice da digitalni i streaming zapisi drže dominaciju u današnjoj mainstream diskografiji, novi izvođači i dalje lakše preživljavaju kroz suradnje s nezavisnom izdavačima, te prodajom fizičkih nosača zvuka na svojim nastupima. Kako bi se takva praksa održala, poželjno je, ako ne i iznimno važno, podržati nezavisne izdavače, a posljedično i izvođače kupovinom njihovih izdanja, na čemu se i u ovom pozivu svima unaprijed zahvaljujemo, a ulaz na sajam je dakako besplatan”, kažu organizatori.

Projekt Diskograf

Foto: Projekt Diskograf

Nezavisni izdavači čija izdanja će se moći nabaviti u sklopu Opločavanje specijala (abecednim redoslijedom) su:

Barba, Basic & RoughBlacksoul MusicBlind Dog Records, Burek, Cycle Records, Dallas, Dhp-ak47, Dirty Old Label, Doomtown, Dostava ZvukaUo ElementalForbidden DanceFox & His FriendsGeenger Records, Guranje S Litice, Imogen Recordings, Jeboton, KopatonMast Produkcija, Moondance, Mudri BrkNota Bene Records, Pass The Hat, PDV, Pomalo, Rika Muzika, Slušaj Najglasnije, Smrt Razuma, Third World, Tondak, Vedran Peternel (Zvučni ZidZagreb Calling), Vakum, Village Live, Wtf Records te možda još poneki.

Moglo bi Vas zanimati