19
sij
2023
Vijesti

Buč Kesidi na Šalati - poznat datum velikog koncerta

Buč Kesidi

Buč Kesidi /Sofija Modošanov i Ivana Tešić

share

Pančevski dvojac Buč Kesidi vraća se u Zagreb gdje će, u subotu 27. svibnja 2023. na stadionu Šalata održati svoj najveći hrvatski samostalni koncert.

Buč Kesidi u svojoj biografiji već ima rekordnih pet rasprodanih koncerata u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ovoga puta se vraćaju na omiljenu gradsku pozornicu na otvorenom gdje će u samom centru na disco rock’n’roll tulumu protutnjati kroz svoje hitove, ali i predstaviti nove pjesme. Zagrebački koncert dio je serije velikih regionalnih koncerata u sklopu kojih će bend nastupiti 20. svibnja u novosadskom Spensu te 3. lipnja na beogradskom Tašmajdanu.

„U proteklih nekoliko godina, kuda god da smo putovali po regiji put nas je nekako stalno vraćao nazad u Zagreb i prijateljima i suradnicima koje smo tamo stekli. Posljednji put kada smo svirali u Zagrebu rasprodali smo pet koncerata i ubrzo nakon toga svirali i šesti, a i dalje nam nije bilo dosta. Sada je prošlo skoro dvije godine od toga i jako smo se zaželjeli Zagreba. Ovo će biti naš najveći koncert u Zagrebu, Šalata je legendarna lokacija i plan nam je prirediti do sada neviđeno koncertno iskustvo, da zajedno pjevamo stare, ali i nove pjesme”, poručuje Buč Kesidi.

Treći album, najavljen singlom “Curimo po asfaltu”, bit će objavljen ove godine, a Zagreb će među prvima čuti kako zvuči novi materijal. Album dolazi nakon velikog uspjeha izdanja Euforija i turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman interes u regiji, album je uvršten na liste najboljih izdanja, nominiran za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni europski album, a bend je snimio i prvi koncertni film Buč Kesidi: Euforija uživo.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rok electro boy bend duo, kako sami sebe Buč Kesidi nazivaju, novim pjesmama i koncertima nas uvode u još jedno poglavlje svog rada. Bend ne miruje i već najavljuje sljedeći singl “Skupi snagu” koji će biti objavljen u veljači.

Ulaznice za najveći zagrebački solo koncert benda Buč Kesidi su u pretprodaji po 14 eura, a ta cijena će vrijediti do 12. ožujka. Dan nakon cijena se penje na 16 eura, a od 1. svibnja za ulaznicu će trebati izdvojiti 19 eura. Na dan koncerta ulaznica će koštati 22 eura. Ulaznice su dostupne na na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava, online na www.eventim.hr, kao i u Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Moglo bi Vas zanimati