19
sij
2023
Vijesti

Tri izdanja u bubnju za Bass singl/EP godine nagrade ELECTOR

ELECTOR 2023.

ELECTOR 2023.

share

Organizatori su prije nekoliko dana objavili nominacije za drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR, a dodjela je sve bliže te iz dana u dan predstavljamo detalje o nominiranima. Na redu je kategorija Bass singla/EP-a godine.

 

Anja G & Dr.Obi su EP Moonlight izbacili krajem travnja prošle godine, a kako su onda istaknuli, to je njihov protest i odgovor na globalna zbivanja. Snažan EP dobio je odgovor i od žirija nagrade ELECTOR nekoliko mjeseci kasnije, a po njihovu sudu radi se o jednom od najboljih Bass izdanja u protekloj godini. Nakon što su posljednjih nekoliko mjeseci nastupali po Njemačkoj, Sloveniji, brojnim festivalima u regiji i šire, Anja G & Dr.=bi za početak godine će odmjeriti snage s Filipom Motovunskim. Pjesmu poslušajte OVDJE.

 

Filip Motovunski na prvom je izdanju ELECTORA pokupio nagradu u kategoriji Remiks godine, a sada se natječe u nekoliko kategorija. Bass kategorija posebno je zanimljiva jer su se u bubnju našla čak dva singla na kojima je on radio. Prvi od njih je “Blood Overflow”, pjesma koja je od 10. lipnja prošle godine na Beatportu. Kako su mediji onda pisali, radi se o singlu koji bass linijom ostavlja revolucionaran dojam, a neumorni Filip Motovunski i ovoga je puta ispunio sve kriterije za utrku za nagradu ELECTOR. Singl poslušajte OVDJE.

 

Druga nominacija u istoj kategoriji Filipu je stigla zahvaljujući suradnji s Joeom Raygunom koji je dobro poznat na međunarodnoj d’n’b sceni. Nekoliko puta je nastupao na festivalima poput Seasplasha i Outlooka, a ovaj moćni dvojac već je i ranije surađivao. Singl “Give’em” objavili su za Subtitles Music UK, a osim simpatija publike, nominacijom za ELECTOR su dobili potvrdu da im je naklonjena i struka. Kako njihova suradnja zvuči, provjerite na LINKU.

U tijeku je glasovanje publike u kategoriji DJ godine! Glasuj za svog favorita OVDJE.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Moglo bi Vas zanimati