28
velj
2024
Vijesti

Najprodavaniji album

Buč Kesidi nadmašili i Taylor Swift

Buč Kesidi

Buč Kesidi /Sofija Modošanov i Ivana Tešić

share

Stigla je još jedna potvrda da ludilo za bendom Buč Kesidi u Hrvatskoj ne jenjava

Nakon rasprodane Šalate i čak sedam rasprodanih nastupa za redom u klubu Sax!, Buč Kesidi je objavio svoja dva albuma Euforija i Posesivno-opsesivni hospul na vinilu te debitirao na prvom mjestu top liste prodaje, ostavivši iza sebe svjetske velikane poput Taylor Swift, Lane Del Rey i Green Daya.

„Vinil je divan nosač zvuka, autentičan sam po sebi jer ljudima daje priliku da glazbu koju vole drže u svojim rukama. Bitno nam je da imamo našu glazbu povijesno zapisanu i u takvom jednom obliku“, rekli su nam dečki iz grupe Buč Kesidi. Doživljaj slušanja svoje glazbe na vinilu smatraju „nevjerojatnim“: „Postoji nešto čarobno u tome da se čuje pucketanje ploče ispod naših pjesama“, dodaju Luka i Zoran.

Njihova je publika s oduševljenjem dočekala vinilna izdanja na kojima se nalaze hitovi “Đuskanje ne pomaže“, “Nema ljubavi u klubu“, “Euforija“ i “Kafe aparat“, a prvo mjesto najprodavanijih nisu postigli samo u Hrvatskoj već i u ostatku regije: „Znali smo da je potražnja za pločama velika, ali se nismo nadali da će oba albuma postati najprodavaniji u regiji“, iskreno će Buč Kesidi.

Otkrili su nam da se trenutno nalaze u studiju gdje završavaju svoj treći album koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Buč Kesidi uživo će nastupiti na ovogodišnjem izdanju Sea Star festivala koji će se održati od 23. do 26. svibnja u Umagu.

Moglo bi Vas zanimati