12
lis
2023
Vijesti

Cantus Ansambl u Francuskoj i Njemačkoj

Međunarodni tjedan hrvatske glazbe

Cantus Ansambl / Foto: Vedran Metelko

share

Nakon istraživačko-flautističkog početka nove sezone uz gostujući Ansambl flauta Udruženja za Novu glazbu iz Kölna (KGNM-a), hrvatski ansambl specijaliziran za novu glazbu, Cantus Ansambl, svoj gusti jesenski raspored nastavlja na međunarodnim pozornicama, u Njemačkoj i Francuskoj. Nakon koncerta u sklopu sezone ciklusa ansambla KGNM-a u Kölnu, gdje će sutra, 13. listopada, predstaviti djela Silvija Foretića, Sande Majurec, Berislava Šipuša, Ivana Josipa Skendera i Davida Batinića, ansambl putuje u Francusku.

Cantus Ansambl / Foto: Vedran Metelko

Ondje će gostovati u programu francuskog Festivala kreativne glazbe koji organizira i programira partnerski ansambl Proxima Centauri. Na šest različitih lokacija održat će se od 12. do 18. listopada program festivala kojemu je u središtu novi i suvremeni zvuk. Predstavit će se u prostorima kina, dvorana i kazališta Rocher de Palmer, Halle des Douves, Théâtre des Quatre Saisons, Médiathèque Jean Vautrin, Cinéma Utopia et l’Espace 29.

MAD, Proxima Centauri, Cantus Ansambl, Francuskoj

Domaćini Cantus Ansamblu, francuski ansambl koji je ove godine gostovao u sklopu programa Muzičkog biennala Zagreb, Proxima Centauri, nastupit će uz Silvanu Gallinotti za tjedan dana, u srijedu, 18. listopada, dok program prvoga dana, 12. listopada (danas), otvara elektronička večer s Pascalom Contetom.
Za nedjelju je predviđeno čak sedam programskih cjelina, među kojima je i koncert Cantusa u kazalištu Quatre Saisons u Gradignanu. Na programu ovog koncerta bit će skladbe Silvija Foretića, Helene Skljarov, Berislava Šipuša te Ivana Josipa Skendera.

Theatre Quatre Saisons

U nastavku niza gostujućih koncerata posjet je Osijeku, gdje će u tamošnjem Hrvatskom narodnom kazalištu u sklopu Glazbene tribine u subotu, 4. studenog, održati cjelovečernji koncert čiji program čini isključivo glazba hrvatske skladateljice i skladatelja, a to su: Branimir Sakač, Stanko Horvat, Frano Parać, Ante Knešaurek, Tibor Szirovicza, Berislav Šipuš i Sanja Drakulić.

Moglo bi Vas zanimati