12
lis
2022
Vijesti

Dalmatino u Areni 21. prosinca

Dalmatino

Dalmatino će obilježiti 20 godina karijere / Foto: Matej Grgić

share

Dalmatino je  prošle godine obilježio 20 godina djelovanja. Uspješnu koncertnu godinu Dalmatino završava spektakularnim nastupom u Areni u Zagrebu 21. prosinca u organizaciji tvrtke Lion Events

 

Grupa Dalmatino će godinu zaključiti na poseban način – velikim nastupom u zagrebačkoj Areni. Osnivači grupe koja je postala fenomen domaće glazbene scene su Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, a prvi album Cukar i sol koji je postigao platinastu nakladu izdali su 2001. U svojoj bogatoj karijeri nagrađeni su Porinom za novog izvođača, imaju platinaste i zlatne ploče, a njihovi poznati hitovi “Dvi sestre blizanke”, “Ditelina s četiri lista” duet s Oliverom Dragojevićem, “Cukar i sol”, “Lozje”, “Cvit od kamena”, “Grdelin” i “Noćas”, bili su na vrhovima svih top lista, a pjesma “Božić bijeli” proglašen je hitom godine Radio Dalmacije. Posljednji hit “Refužo” ušao je u prestižni klub hit singlova koji su ostvarili 52 tjedna na listi HR Top 40 najslušanijih hitova u domaćem eteru, najstreamaniji je singl 2021. koji ima odličnu slušanost i na YouTubeu s preko pet milijuna pregleda. Albume objavljuju za Dancing Bear.

Pravi procvat Dalmatino je posebno doživio posljednjih godina na koncertnim pozornicama. Tijekom 20 godina održali su brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu, od Australije do Kanade, a vole se odazvati i brojnim humanitarnim koncertima. Nakon fenomenalnog uspjeha u 2022. s tri rasprodane večeri u Lisinskom, prepunih Gripa u Splitu i burnog rasporeda ljetne turneje, jedan su od rijetkih bendova koji su nakon pandemije doslovce koncertno svugdje rasprodani i traženi na sve strane.

Ulaznice su dostupne na portalu eventim.hr.

Moglo bi Vas zanimati