17
ruj
2022
Vijesti

Samostalni koncert Damira Imamovića u Močvari

Damir Imamović

Damir Imamović /Samir Cerić Kovačević

share

Kako Damir u posljednje vrijeme uglavnom nastupa s bendom, tako je ovo jedinstvena prilika da doživite njegove pjesme u samostalnoj izvedbi.

Damira Imamovića ne treba posebno predstavljati. Odrastao je u obitelji sevdalijskih bardova, djeda Zaima i oca Nedžada, a u svijet tradicijske glazbe uplovio je početkom 21. stoljeća. Na početku je djelovao u sklopu Damir Imamović Tria s kojim je snimio albume Damir Imamović Trio svira standarde (2006.) i Abrašević Live (2008.). Uslijedila su dva samostalna albuma – Damir Imamović (2010.) i Svrzina kuća (2011.), da bi nakon toga s Nenadom Kovačićem i Ivanom Mihajlovićem osnovao Sevdah Takht Damira Imamovića s kojim je 2012. objavio istoimeni album.

Iako je od početka svoje karijere privlačio pažnju međunarodne glazbene javnosti, ključna godina za međunarodnu karijeru bila je 2016. kada je sa Sevdah Takhtom objavio album Dvojka za Glitterbeat Records, a kojeg je producirao Chris Eckman.

Damir Imamović iz albuma u album dobiva sve veću pažnju pa se može reći da mu je vrhunac karijere posljednji album Singer Of Tales iz 2020. godine. Njega je objavila još jedna velika izdavačka kuća – Wrasse Records, a Damir ga je snimio s praktično All-Star postavom: uz njega su svirali američki basist Greg Cohen (Tom Waits, David Byrne, John Zorn, Elvis Costello, Tricky…), kemenche virtuoz Derya Türkan, sigurno jedan od najvažnijih turskih glazbenika, te sjajna bh. violinistica Ivana Đurić. Album je producirao Joe Boyd (Pink Floyd, R.E.M., Nick Drake…).

Damir je za ovaj album dobio mnoge nagrade, a možda najvažnija je ona od uglednog časopisa Songlines koji je 2021. taj album proglasio najboljim europskim albumom. Pandemija mu je malo poremetila planove, ali svejedno je posljednjih godina svirao na desetke koncerata po uglednim svjetskim klubovima i velikim festivalima.

Ovaj zagrebački koncert jedan je od rijetkih kojeg Damir Imamović izvodi u solo aranžmanu. Imat ćemo priliku svjedočiti jedinstvenoj, intimnoj izvedbi svih onih pjesama koje je izvodio tijekom karijere, a vjerojatno ćemo čuti i pjesme s novog albuma koji će biti objavljen sljedeće godine. Održat će se u četvrtak, 22. rujna s početkom u 21 sat.

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Ulaznice u pretprodaji: 90 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 110 kn
Koncert je sjedećeg karaktera i broj ulaznica je ograničen.

Pretprodaja ulaznica: core-event.co

Moglo bi Vas zanimati