08
svi
2023
Vijesti

u KSET-u

Deenoise najavili koncertnu promociju debitantskog albuma u Zagrebu

Deenoise

Deenoise /Benjamin Strike

share

Nakon što su se do sada predstavili kroz čak pet singlova, autorsko-producentski duo Deenoise objavljuje debitantski album All In My Head i najavljuje njegovu koncertnu promociju 31. svibnja u zagrebačkom klubu KSET.

Riječ je o konceptualnom albumu u kojem se autori i članovi ovog dua, Dino Seferović i Nikola Batelić, kroz ciklus od deset pjesama bave jednom središnjom temom – unutarnjom borbom pojedinca koji se na putu pronalaska sebe suočava s tjeskobom i različitim načinima na koje se ista manifestira.

Svaka pjesma albuma bavi se određenim stanjem u kojem se osoba nalazi u različitim krugovima anksioznosti te istražuje teme poput osjećaja pripadnosti, ispitivanja vlastitog identiteta te težnje ka nalaženju višeg smisla u svakodnevici. Iako se album bavi naočigled teškim te često neugodnim temama, prožet je toplim zvukom koji stvara osjećaj sigurnosti i svojevrstan siguran prostor za kolektivnu psihoterapiju društva koje se oporavlja od mnogih izazova.

Narativ albuma dolazi do izražaja već u prvom stihu uvodne pjesme, “All In My Head”, a koji se proteže i kroz neke od ostalih skladbi: “All these thoughts in my head, by this rhythm I am led, thinking deep, I can’t sleep, bad decisions made me weak“. Stih je uvod u emotivnu impulzivnost pojedinca koji traga za unutarnjim mirom i autentičnošću, a prelijeva se i u pjesmu ”Blood Vessel” u kojoj osjećaj anksioznosti pojedinca preuzima u svakom smislu –  kroz strah da je tjeskoba utkana u njegov DNK te da je takvo stanje trajno i nepromjenjivo i fizički – kroz hipertenziju koja se javlja kao tjelesna reakcija na unutarnji nemir.

U pjesmama koje slijede, Deenoise se referira na Maslowljevu hijerarhiju ljudskih potreba koje moraju biti ispunjene u neospornom nizu kako bi bilo postignuto ljudsko zadovoljstvo; tako se pjesma “Not In The Mood” bavi ispunjavanjem fizioloških potreba pojedinca, ali i različitim oblicima eskapizma kojima pojedinac pribjegava kako bi barem na trenutak osjetio smiraj; „This Feeling“, bavi se pak osjećajem sigurnosti, a motiv je to koji se prelijeva i u pjesmu “Shiver” gdje se naglašava potreba za pripadanjem i pronalaskom sigurnog utočišta u drugim ljudima.

Slijedi “Tell Me”, koja služi kao uvertira u sljedeću etapu albuma koja nas vodi kroz teme poput borbe s opsesivnim mislima, reprodukciju kao ultimativni čin samoostvarenja, vraćanje negativnim mislima i navikama te pronalaskom intrinzične snage kako bi se postigle promjene. Pjesma “Let Them Be” significira samoostvarenje, a nakon svojevrsnog kaosa, slijedi “Melancholic Dream”, pjesma u kojoj glavni protagonist sanja idealizirani spokoj – „In our melancholic dreams, we are hopelessly swimming, until we find ourselves an island, on which we all can live in silence“. Posljednja pjesma, “Home”, vraća protagonista na sigurno – na mjesto gdje vrijeme staje i ne postoji ništa osim osjećaja pripadnosti, sigurnosti i ljubavi.

I dok se kroz desetljeće djelovanja istaknuo kao autor i frontmen zagrebačkog garage-rock benda Achromatic Attic, autor i idejni začetnik projekta Dino Seferović, u želji za drugačijim izražavanjem započeo je glazbeno istraživanje kao Deenoise. Ideja je nastala tijekom njegovog perioda studiranja u Engleskoj, gdje su početna odcjepljenost i samoća dovele do viška slobodnog vremena, što je posvetio razmišljanju i muziciranju. Tijekom tog procesa i potrage za producentom, klik se dogodio s Nikolom Batelićem, koji se pridružio ovoj priči i kao autorsko-producentski duo predstavljaju album prvijenac “All in My Head”, objavljen u samostalnom nezavisnom izdanju. U njegovom stvaranju na tom putovanju pomogli su im i producenti Jonathan Amir iz berlinskog UnderCurrent studija te Filip Motovunski, zaslužni za mix i master izdanja.

Koncertna promocija albuma održat će se 31. svibnja u zagrebačkom klubu KSET, a za Deenoise će ovo biti prvi samostalni nastup, nakon što su se prošle godine po prvi put u bendovskom formatu uživo predstavili na Zagreb Beer Festu. Ulaznice su dostupne u online pretprodaji putem platforme Core Event, po cijeni od 6 eura, dok će na dan koncerta iznositi 8 eura.

Album “All in My Head” dostupan je na svim digitalnim glazbenim platformama: https://ffm.to/deenoiseallinmyhead

Moglo bi Vas zanimati