02
svi
2023
Vijesti

Najveći zagrebački open-air festival

Zagreb Beer Fest - Objavljen raspored nastupa izvođača po danima

Zagreb Beer Fest

Zagreb Beer Fest /Nando Holjevac

share

Više od dvadeset glazbenih imena iz regije stat će na pozornicu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Beer Festa.

Najveći zagrebački open-air festival održat će se od 18. do 21. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana i ponovno pretvoriti središte grada u omiljenu destinaciju svih ljubitelja spoja vrhunske glazbe, pivskog osvježenja i druženja na otvorenom. Do festivala nas dijeli svega nekoliko tjedana, a tim povodom objavljen je i detaljan raspored nastupa po danima.

Festival će u četvrtak, 18. svibnja otvoriti Daleka obala, splitske ikone koje su prošle godine potvrdile ponovno okupljanje i novi autorski materijal te Alen Vitasović, istarski glazbenik čiji nastupi su sinonim za feštu. Istog dana na festivalsku pozornicu će stati i zagrebački rock bend Orvel, makedonski eklektični kolektiv Funk Shui i sve zamjećeniji šibenski rock sastav BluVinil.

U petak, 19. svibnja festivalski program će biti zaokružen nastupima osječkog rap dua Krankšvester, jednog od ključnih imena domaće hip-hop scene, zatim beogradskih alt-rockera Artan Lili, koji su prošle godine obilježili i deset godina djelovanja, rock dua i dobitnika Rock&Off nagrade Djeca!, zagrebačkih indie-rockera Tidal Pull i pop-punk dvojca Luzeri, kojeg čine Goca RIP iz Kuku$a i Dipsi iz Buntaija.

U subotu, 20. svibnja, na festivalsku pozornicu stižu dubrovački bend Silente, koji je ponovno oduševio publiku novim albumom IV, vodeća domaća indie-pop kantautorica i višestruka dobitnica nagrada Rock&Off Bad Daughter, trap kolektiv 2xŠihta, Porinom nagrađeni synth-pop trio pocket palma, vodeće regionalno rock’n’roll ime nove generacije Keni nije mrtav te pjevač, multiinstrumentalist i producent Elvis Sršen s bendom Disco Blues.

Festival će kraju privesti PipsChips&Videoclips, koji će nastupiti u nedjelju, 21. svibnja. Istog dana na pozornicu će stati i vodeće domaće hip-hop ime nove generacije, triljski reper Grše, koji je nedavno postao prvi hrvatski glazbenik na #1 Billboard Croatia Songs chartu. Posljednji dan festivala svojim nastupima začinit će i pop/r&b glazbenica i autorica Miach, ujedno i dobitnica nagrade Cesarica za singl “NLO”, indie-disko-pop punker Peki Pele, mladi beogradski indie-synth pop trio dram koji je nedavno održavo svoj prvi zagrebački nastup u klubu KSET te Stereo Deficit (Arctic Monkeys tribute bend).

S istaknutim koncertnim programom i bogatom ponudom više od 180 vrsta piva iz asortimana inudstrijskih i craft pivovara, Zagreb Beer Fest se oblikovao u jedno od najomiljenijih i najiščekivanijih proljetnih događanja u Zagrebu i okolici. Šesto izdanje festivala ove će se godine održati od 18. do 21. svibnja, a ulaz će kao i svake godine do sada, biti besplatan. Sve informacije i novosti o festivalu možete pratiti na službenoj Instagram stranici, gdje će uoči održavanja biti objavljena i detaljna satnica programa.

Moglo bi Vas zanimati