21
srp
2023
Vijesti

Turneja Memento Mori

Depeche Mode u nedjelju stiže u rasprodanu Arenu Zagreb

depeche mode, memeno mori, zagreb

Depeche Mode / promo

share

Grupa Depeche Mode u sklopu velike svjetske turneje Memento Mori Tour kojom će podržati svoj 15. studijski album istoimenog naziva u nedjelju, 23. srpnja 2023. stiže u zagrebačku Arenu.

Publiku će za njihov nastup koji je rasprodan do zadnjeg mjesta zagrijati britanski sastav HÆLOS, a vrata Arene Zagreb otvaraju se u 18:00. Ususret dugo očekivanom koncertu organizatori su pripremili sve najvažnije smjernice i informacije kako bi se na dan koncerta svi fanovi ove kultne grupe mogli usredotočiti na glazbeni spektakl kojega su pripremili.

Vrata zagrebačke Arene službeno se otvaraju u 18 sati, a ulazak u Arenu zabranjen je s torbama većim od A4 formata pa organizatori preporučuju manje clutch torbice i slične alternative. Jednako tako, strogo je zabranjeno snimanje audio/video zapisa te unošenje kamera, boca i limenki, laserskih uređaja, hrane, novčanika na lancu, remenja i nakita sa šiljcima, kišobrana, tableta i bilo kakve vrste stolaca.

Dugo očekivani koncert započinje u 19 sati i 45 minuta, a obzirom na to da se grupa Depeche Mode zalaže za zelenu budućnost na dobrobit svih, uputili su molbu posjetiteljima da prilikom dolaska i odlaska na koncert koriste javni prijevoz te da se pobrinu za odvajanje te reciklažu otpada u dvorani.

The Memento Mori Tour devetnaesta je turneja grupe Depeche Mode, a prva nakon više od pet godina. Posljednja turneja benda, Global Spirit Tour 2017.-2018., bila je njihova najduža turneja s više od 130 nastupa diljem Europe i Sjeverne Amerike, pred više od tri milijuna obožavatelja, a zabilježena je i kao jedna od turneja s najvećom zaradom u godini. Memento Mori bit će 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog Spirita iz 2017., koji je dosegao broj 1 u 11 zemalja te se svrstao u TOP 5 u više od 20 zemalja. Memento Mori, koji izlazi u izdanju Columbia Records, bit će objavljen diljem svijeta u proljeće 2023. godine.

Prodali su više od 100 milijuna albuma i svirali pred više od 35 milijuna obožavatelja širom svijeta te ostaju posebno utjecajna glazbena sila u svijetu. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umjetnicima, Depeche Mode nastavlja ići naprijed, a s albumom Memento Mori i turnejom koju najavljuju, otvaraju najnovije poglavlje svog nenadmašnog glazbenog naslijeđa.

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici benda www.depechemode.com.

Moglo bi Vas zanimati