21
srp
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Franka, Barbara Munjas, Natali Dizdar i drugi

share

All-girl postava koju čine Franka, Natali, bejbe, Maraya i Barbara ovog je tjedna donijela pet novih singlova koje morate poslušati.

 

Franka – „Putuj s poljupcima“

Hrvatska pop zvijezda Franka nakon radnog proljeća na televizijskim i poslovnim projektima, predstavila je zanimljiv i vizualno atraktivan videospot i ljetni hit singl “Putuj sa poljupcima”. Produkcijski, pjesma nas vraća Frankinom originalnom zvuku po kojemu je poznata, ali uz dodatak “začina” zvuka glazbene plesne produkcije 2000-tih. Autor glazbe i aranžmana je Branimir Mihaljević, a teksta Željko Pavičić. Franki se ostvarila i želja da u rad na produkciji pjesme uključi Branimirovog sina Marka Mihaljevića i svog brata Nikolu, koji iza sebe već imaju projekte u Hrvatskoj, ali i izvan granica Lijepe naše, te su pjesmi dali svoju mladenačku energiju. Za novu pjesmu Franka je objavila videospot pod redateljskom palicom Sandre Mihaljević.

Barbara Munjas i Kranks – “Šećer”

Nakon objave singla “Oda mladosti” Barbara Munjas predstavlja osebujnu suradnju s varaždinskim bendom Kranks. Pjesma je snimljena u proljeće 2023. Snimatelj je bio Igor Josipović-Šmit, a produkciju i mastering je radio Bojan Miljančić. Slika i omot djelo su mlade dizajnerice Ane Dilger-Pintarić s kojom band već otprije surađuje.

 

Maraya – “Panamera”

Ljetne playliste svakako vrijedi nadopuniti novim singlom “Panamera”, kojeg predstavlja mlada zagrebačka autorica i izvođačica Maraya. Već s prvim slušanjem pjesma evocira na ljeto i avanture, a prateći videospot doprinosi njenoj feel-good energiji. Za netom predstavljeni singl “Panamera” potpisuje tekst i glazbu, a to je ujedno i prvi korak ka predstavljanju novog autorskog materijala koji nastavlja objavljivati na jesen.

U radu na pjesmi sudjelovao je i producent Senad Smajlović – Seni (Studio ALL IN), također iz Zagreba, koji je do sada ostvario mnogobrojne suradnje širom regije (30zona, Shin, Voyage…). Prateći videospot redateljski potpisuje Luka Križanac, zaslužan i za montažu, a u projektu je sudjelovao i istaknuti Luka Matković.

 

bejbe – “ruke”

Pažnju publike zaokupila je debitantskim singlom “odlazim”, a sada autorica i glazbenica bejbe predstavlja novu autorsku pjesmu. S novim singlom “ruke” nastavlja korak po korak graditi svoj glazbeni put, kao još jedno interesantno ime nove generacije domaće glazbene scene.

Producent Nikola Pilih realizirao je čitavu ideju pjesme, dok finalni mix i master potpisuje Leon Turkalj (Trky). Prateći videospot režirao je i snimao Jakov Babić, dok su za montažu zaslužni Baks i Mia Prkić.

 

Natali Dizdar – „Zadnji dan ljeta“

Prošlogodišnji hit Natali Dizdar “Zadnji dan ljeta” ima onaj pravi ljetni vibe zbog kojeg poželite što kasnije “nazad u grad” i što duže zadržati osjećaje bezbrižnosti koje mnogima najdraže godišnje doba nosi. Nakon “Oceana”, Natali predstavlja live verziju i ove poslastice. Audio produkciju za live verziju radio je Filip Majdak, a za video je bio zadužen Hrvoje Banić. Natali Dizdar live možete uloviti 1. kolovoza u Vodicama, a stiže i još datuma.

Moglo bi Vas zanimati