03
stu
2022
Vijesti

DJ Burak Yeter dolazi u Varaždin, ulaz besplatan

Burak Yeter

Burak Yeter

share

Planetarno popularan hit “Tuesday” uskoro ćemo moći čuti i uživo jer njegov autor Burak Yeter, poznati DJ turskog porijekla, dolazi u Varaždin.

Burak Yeter nastupat će u subotu, 26. studenog u Areni Varaždin u sklopu završnog partyja EYE-a Varaždin ili Europskog događaja za mlade. Upad je od 20 sati. Koncert je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, uz obaveznu besplatnu registraciju za koncert na službenoj web stranici događaja www.eyevarazdin.eu.

Burak Yeter bavi se glazbom od djetinjstva. Već je s pet godina naučio svirati klavir, a s osam gitaru koju i danas često koristi u svojim nastupima. Prvi solo DJ album For Action izdao je 2005. godine, a drugi album For Message Volume iz 2007. godine objavljen je kao podrška podizanju svijesti o globalnom zatopljenju. Zanimljiva je činjenica i da je Yeter otvorio DJ školu Connection DJ Academy u Amsterdamu, Istanbulu i Los Angelesu u sklopu koje je DJ-iranju i produciranju podučio skoro 5000 polaznika. Na popisu je 100 najboljih DJ-eva prema izboru DJ Maga.

Planetarnu popularnost dosegao je pjesmom “Tuesday” koja je u više od 95 zemalja diljem svijeta bila broj 1 na raznim radijskim ljestvicama. Pjesma “Tuesday” postala je svojevrsni radijski i klupski fenomen, 2017. godine bila je 10. najtraženija pjesma na Shazamu u cijelom svijetu, a na Spotifyju ima više od 500 milijuna slušanja. Veliki uspjeh postigao je i sa singlom „My Life Is Going On“ koji je korišten u Netflixovoj seriji „La Casa de Papel“.  Neke od popularniji pjesama su mu i “Just Miss Love” s legendom elektroničke glazbe Bennyjem Benassi, “Teenage Runaway”, “Body Talks” ,  “Oh My My” , “Bonnie & Cylde”, “Memories”, “Sing Along” i “Cosmic”.

Yeter je nastupao na brojnim glazbenim festivalima poput EXIT-a u Srbiji, EDC-u Mexico, Tomorrowland u Belgiji, Electronic Love u Austriji, WMC u Miamiju i Sziget Festival u Mađarskoj.

Pokrenuo je Yeter i projekt koncerata sa simfonijskim orkestrom u sklopu kojih je kombinirao klasičan zvuk s elektroničkom glazbom, dok je u vrijeme pandemije organizirao nekoliko virtualnih koncerata, između ostalih, i u Nacionalnom parku Kozari u Bosni i Hercegovini.

Koncert Buraka Yetera u subotu, 26.11. u Areni Varaždin je besplatan uz obaveznu registraciju na web stranici www.eyevarazdin.eu.

Moglo bi Vas zanimati