24
sij
2022
Vijesti

Dobro poznata domaća imena "skuhala" su trake za tijesnu borbu u kategoriji House singla godine!

share

Tech-house, deep house, progressive house vocal house, soulful house, nudisco, indie dance…Višim rodnim pojmom house pokriva se mnogo toga, no stručni žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector uspio je odabrati tri singla za koja smatraju da konkuriraju za titulu House singla godine. Fikcio Monger i pjesma “Meisie”, Jan Kinčl feat. Regis Kattie sa singlom “Suede” te Petar Dundov & Ilija Rudman i njihova traka “Morning Glory” odmjerit će snage za prvi Elector u ovoj kategoriji.

Svestrani šibenski glazbenik Mirko Rak, poznat na sceni kao Fikcio Monger, dobro je poznato ime hrvatske elektroničke glazbene scene, a osim kao samostalni izvođač djeluje i u bendu The FogSellers. Samog sebe inače opisuje kao producenta i izvođača koji spaja elektroničku i organsku glazbu, a singlom “Meisie” je po mnogima ostavio upečatljivi trag tijekom protekle godine. Pjesma je službeno objavljena u listopadu prošle godine, a Fikcio Monger ima jaku konkurenciju svome singlu za Elector.

“Suede” je traka koja otvara hvaljeni EP Croatia Gets Physical, a koju potpisuje jedan od najpoznatijih domaćih producenata, Jan Kinčl s kolegom Reggis Kattiem. Spoj je to deep house beata s upečatljivim sintisajzerima i jazzy klavijaturama čiji vas zvuk vodi na party uz zalazak sunca na Jadranu. Jan Kinčl se kao DJ, producent, izvođač, promotor, radijski voditelj i vlasnik diskografske kuće već odavno etablirao na domaćoj, ali i svjetskoj sceni, a njegov rad prepoznao je i žiri nagrade Elector.

Jednaka je situacija i s njegovim kolegom, nezaobilaznim Petrom Dundovom. Dundov i Ilija Rudman su prvi zajednički singl “Morning Glory” napravili za album Croatia Earthquakes Relief Project, nominiran za Album/kompilaciju godine prvog Electora. Rudman i Dundov su domaćim medijima komentirali da su se često pitali kako bi zvučalo da udruže snage u nekom projektu, a nesretne okolnosti spojile su njihove zvukove u hvalevrijednu inicijativu koju su mnogi prepoznali.

Dobitnike prvih Electora saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.
Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Moglo bi Vas zanimati