10
velj
2022
Vijesti

Dora 2022. – sve pjesme dostupne su za preslušavanje na YouTubeu

Dora 2022.

Dora 2022.

share

Danas, devet dana prije Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, hrvatska javnost dobila je priliku čuti svih četrnaest pjesama koje su predstavili sami izvođači.

Tom prilikom, piše HRT, urednik Dore 2022. Tomislav Štengl otkrio je neke važne detalje organizacije ovogodišnjeg natjecanja. Štengl je niz godina usko vezan uz Doru te dobro poznaje svaki segment u realizaciji ovako zahtjevnog i praćenog televizijskog i radijskog projekta.

„Imao sam sreće da sam počeo raditi u zabavnom programu Hrvatske televizije u zlatno doba, doba Sedme noći, kada se krenulo u te velike manifestacije kao što su Dora i Porin. Tu se čovjek educira i daljnjim radom na televiziji sve više ulazi u taj zabavni segment.

Televizija se mijenja, vrijeme se mijenja, a Dora uvijek ostaje jedan od najznačajnijih festivala hrvatske glazbe. Znam da se neki žale da možda više nema tako puno zvijezda kao što je nekad bilo, ali mislim da su i vremena drugačija. Možda zvijezde za nas sredovječne ljude više nisu oni koji su zvijezde mlađoj populaciji koja prati novu glazbu“, rekao je Štengl.

Četrnaestero izvođača i njihovih autorskih i kreativnih timova zahtjeva jednako toliko različitih pristupa, kojima će Hrvatska radiotelevizija i produkcijski tim Dore 2022. svakako udovoljiti.

„Neki idu na minimalizam, neki angažiraju hrpu ljudi, plesača, LED ekrana, rekvizita i tako dalje. Teško je reći što je od toga bolje, ali svatko zna kako želi predstaviti svoju pjesmu. Vidjet ćemo kako će sve izgledati kada dođu na scenu, a jako je bitno kako će oni sami reagirati. Netko ima više iskustva s nastupima, netko manje. To su sve stvari koje utječu na samu prezentaciju“, objasnio je Štengl.

Sukladno dozvolama, Dora 2022. bi se mogla održati pred publikom.

Pobjednička pjesma Dore 2022. bit će izabrana glasovima ocjenjivačkih sudova te glasovima gledatelja i slušatelja. U slučaju izjednačenog rezultata glasanja, pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova publike.

Svih četrnaest pjesama koje su u konkurenciji možete poslušati na službenom YouTube kanalu HRT-a.

 

Moglo bi Vas zanimati