15
kol
2023
Vijesti

Foto galerija

Dubioza kolektiv obilježila dvadeset godina u pulskoj Areni

Dubioza kolektiv u Areni Pula

Dubioza kolektiv u Areni Pula /Danijel Bartolić

share

Dubioza kolektiv je s 10 000 posjetitelja u rasprodanoj pulskoj Areni odsvirala i otpjevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obilježava velikih dvadeset godina postojanja.

Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje glazbenika čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – gospodina Duška Kuliša.

Dubioza kolektiv u Areni Pula

Dubioza kolektiv u Areni Pula/Danijel Bartolić

Arena je prvi put rasprodana u ljeto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule. Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pjesme “Rakija Unites”. Uslijedili su ogromni favoriti “U.S.A.” i “Volio BiH”, te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice.

Krcati amfitetar tresao se uz klasike “Firma Ilegal“, “Himna generacije“, “Kažu“, “Rijaliti“, “Boom!“ i “Može li“ koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali. Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš, glazbenik s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u potpunosti razvalio narodnjak. Talijanski narodnjak. “O sole mio”.

Dubioza kolektiv u Areni Pula

Dubioza kolektiv u Areni Pula/Danijel Bartolić

Završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima “1. maj“, “Kokuz“, “Valter“, “Blam“ i “No Escape (From Balkan)“ te na samom kraju “Balkan Funku“ i “Brijunima“ kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Turneja 20 Years High kojom obilježavaju dvadeset godina rada već neko vrijeme krstari Starim kontinentom, a u sljedećim tjednima pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku.

Moglo bi Vas zanimati