02
velj
2023
Vijesti

Oni su bili najbolji u 2022. - dodijeljene nagrade ELECTOR

Elector 2022 dobitnici

Elector 2022 dobitnici / Filip Kovačević

share

Sjajna atmosfera, odličan party i puno dobre glazbe obilježili su drugu dodjelu nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR.

Dodjelu nagrada u zagrebačkoj Tvornici kulture vodila je uvijek dobro raspoložena Ida Prester, dok su poznata imena domaće elektroničke scene dodjeljivali statue ELECTORA dobitnicima.

ELECTOR

ELECTOR/Matej Grgić

Žiri kojeg čini 30 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu nije imao lak posao, a u dva kruga su prvo predložili pa onda nominirali te odabrali najbolje iz 2022. godine.

Albumom/kompilacijom godine proglašeno je izdanje Meteor One Ilije Rudmana. Jedan od najcjenjenijih domaćih producenata na svjetskoj underground house/disco sceni slavio je i u kategoriji Remiksa godine. Njegov remiks trake “Night Rain” engleske elektroničke grupe Crazy P po žiriju nagrade ELECTOR najbolji je u prošloj godini

Ivna Ji

Ivna Ji/Matej Grgić

Prošlogodišnji dobitnik titule New (S)elector godine Time To Sleep ovoga je puta slavio u kategoriji najboljeg House singla/EP-a godine s pjesmom “Swampy’s Groove”. Gusto je bilo i u kategoriji Techno singla/EP-a godine, a pobjedu je odnio Petar Dundov zahvaljujući izdanju “Cosmic Theatre”. Kako je sam istaknuo, EP-em je glazbenim jezikom pokušao opisati četiri imaginarne scene koje uključuju zvijezde, fizičke pojave te nas same u vječnoj potrazi za novim otkrićima.

Elena Mikac

Elena Mikac/Elena Mikac

Filip Motovunski na prvom je izdanju ELECTORA pokupio nagradu u kategoriji Remiks godine, a ovoga puta kući odlazi sa statuom za najbolji Bass singl/EP godine. Pobjedu je odnio sa singlom “Blood Overflow“, za koji su mediji pisali da se radi o singlu koji bass linijom ostavlja revolucionaran dojam. Dugogodišnja promotorica i DJ-ica Ivna Ji osvojila je nagradu u novoj kategoriji ELECTORA. Electronica singlom/EP-em godine proglašena je njezina pjesma “Rescape” s kompilacije EPE 06 – Exit Planet Earth: Silicon.

Ana Antonova

Ana Antonova/Matej Grgić

New (S)elector godine je DJ-ica i promotorica Elena Mikac, a DJ-ica godine po izboru publike postala je Ana Antonova

Koolade, Ivna Ji, Filip Motovunski, Cortex Thrill, Zakorff, Elena Mikac i Tom Bug stali su za DJ pult tijekom dodjele drugih ELECTORA, a na after-partyju publiku su do dugo u noć zabavljali nominirani u kategoriji New (S)elector godine – Elena Mikac, Eloc i Lovro Baletić.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Moglo bi Vas zanimati