13
pro
2022
Vijesti

ELECTOR: krenulo glasanje za najbolje s domaće elektroničke scene

Elector

Elector

share

Započeo je prvi krug glasanja za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu ELECTOR, a sve do 20. prosinca žiri će predložiti izvođače za koje smatraju da upravo oni zaslužuju kući odnijeti priznanje za svoj rad u 2022. godini. Nakon što saznamo prijedloge, u drugome krugu će biti odabrani nominirani u devet kategorija nagrade ELECTOR

Elector

Prva dodjela nagrade Elector odlično je prihvaćena / Foto: Matej Grgić

Domaća elektronička scena posljednjih je godina u punom zamahu, a žiri sastavljen od novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu po drugi će put birati najbolje u protekloj godini.
Imena domaće elektroničke scene odmjerit će snage u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla/EP-a godine, House singla/EP-a godine, Bass singla/EP-a godine te Electronica singla/EP-a godine. Novost je da se u drugom izdanju ELECTORA zbog velikog broja izdanja otvara nova kategorija. U toj kategoriji se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Podsjećamo da u kategoriji u kojoj će biti nagrađen DJ godine glasa publika online glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade.

U prvoj godini ELECTOR je predstavio i Elector Skener, koji donosi pregled novosti vezanih za albume i kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika s elektroničke scene.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Moglo bi Vas zanimati