19
sij
2023
Vijesti

Elektro&off: tvrdoglavi i odlučni

Rock&Off

Rock&Off

share

U konkurenciji elektro&off kategorije ovogodišnje glazbene novinarske nagrade Rock&Off našli su se Aklea Neon, Ether, Leut Magnetik, Seine i SUN U. Tko će kući odnijeti dva i pol kilograma tešku statuu saznajemo u zagrebačkoj Tvornici, 3. veljače.

 

Prešavši put od gitare i loopera do nastupa s punokrvnim bendom, Aklea Neon je u 2022. dobila još jedan štambilj na svom glazbenom usponu objavivši album prvijenac “Dođi na joji”. Dok Rock&Off ne uvede reggae kategoriju, Aklea će se zadovoljiti elektro ladicom. A vi? Pa, dođite na joji!

 

Upoznali smo je kao Nikol iz pulskog trija NLV, a sada je Nikol postala Ether i objavila fascinantno izdanje Bitke na makovim poljima. Udruživši snage s Lukom iz Pocket Palme, autorica je predstavila četiri godišnja doba svog egzila, a glazbena kritika prilog za godišnje liste najboljih albuma. Sljedeće je pitanje, možemo li Ether nekad čuti i u radijskom eteru?

 

Splitski Leut Magnetik vratili su se (i to prvog travnja!) nakon višegodišnje pauze gotovo pa nepromijenjeni. I dalje je to tvrdoglavi bend, imun na medijski angažman, u potpunosti posvećen muzici i zaronima u muzičke dubine i visine. Do novog povratka, ostavili su nam Celulozu, za čuvanje i uživanje.

 

Zagrebački Seine nastavljaju svoju glazbenu (r)evoluciju, a njihov novi proglas album je naziva “Naizust”. Autor i pokretač Ivan Šćapec i dalje je usredotočen na eksperimentiranje s glazbenim i lirskim izričajem, a na novom albumu svoju je misiju podignuo na još veću razinu. Poklonite im nekoliko slušanja!

 

Zajednička poveznica svih nominiranih u ovoj kategoriji je oštra odlučnost i tvrdoglava posvećenost vlastitom izričaju. To bi zapravo trebalo biti pravilo, zar ne? SUN U, pravog imena Sanja Šiljković, umjetnica je koja svakim novim korakom pomiče vlastite granice, ali i podiže letvicu za cijelu glazbenu zajednicu. Rock&Off je to prepoznao i ovo joj je čak treća nominacija u pet godina!

 

 

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama.

Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:

Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

“Najbolji tulum u gradu” odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati