28
kol
2022
Vijesti

Elton John oduševljen ilustracijom našeg urednika Igora Jurilja

Britney Spears, Elton John, Yellow Yuri

Britney Spears i Elton John /Michael Kovacs (fotografija); Igor Jurilj (ilustracija)

share

Elton John na svojem je službenom Twitter profilu s milijunima pratitelja iz raznih krajeva svijeta podijelio ilustraciju urednika portala Glazba.hr, Igora Jurilja. 

Ilustracija je nastala povodom izlaska nove pjesme Eltona Johna i Britney Spears, dugoočekivanog dueta koji je i službeno označio povratak Britney na glazbenu scenu. 

Igor Jurilj, osim kao novinar i urednik, djeluje i kao ilustrator te je aktivan član pokreta #freebritney pod umjetničkim imenom Yellow Yuri.

 

Elton John Twitter

Elton John podijelio je ilustraciju Igora Jurilja, urednika portala Glazba.hr na službenom Twitter profilu

 

Jurilj je tijekom četiri godine, koliko otprilike traje #freeBritney pokret, nacrtao desetke ilustracija inspiriranih skandaloznim pravnim položajem pop princeze.

Jedna od njih, efektni crtež koji prikazuje Britney na križu sačinjenom od dolara, postala je jedan od zaštitnih znakova ovoga pokreta. Jednom je prilikom ilustracija čak dospjela i na ugledni Rolling Stone: jedna žena koja je protestirala za slobodu pjevačice držala ju je u ruci kao transparent, koji se vidi na naslovnoj fotografiji koja prati tekst o prosvjedu.

Jurilj je redovito dizajnirao i promotivne materijale za prosvjednike u Los Angelesu, New Yorku ili Chicagu. Jedan od takvih dizajna je zamijetio i Britneyjin dečko, kao i glumica Rose McGowan. Od njega je ilustracije direktno preuzeo čak i Britneyjin posinak, odnosno stariji sin njezina bivšeg muža.

Majice s najpoznatijim Juriljevim motivom vezanim za pjevačicu Spears mogu se kupiti i na platformi Modna katedra.

Moglo bi Vas zanimati