29
ožu
2023
Vijesti

Ususret ETC 2023.

Escape the City launch party u Zagrebu

Escape the City

share

“Dašak morskog zraka, sunčanih plaža, mirisa borove šume i vrućih ljetnih noći dolazi u Željezničar – pripremite plesne cipele jer plešemo uz Escape the City ritam”, javljaju organizatori najavnog partyja ovogodišnjeg izdanja festivala Escape the City. Za sve ljubitelje dub i reggae glazbe, SUB movements i festival Escape the City organiziraju ETC launch party koji će se održati u subotu, 8. travnja 2023. godine s početkom u 22:00 sata u Zagrebačkom klubu Željezničar.

Escape the City

Šesto izdanje tog za dub scenu jedinstvenog istarskog festivala koji spaja zajednicu okupljenu oko Soundsystem kulture, kombinirajući programe različitih umjetničkih provenijencija te ekologiju nudi programski potencijal i obećava dobar glazbeni provod na plaži Barbarige, a u Zagrebu publiku očekuje probran line up kao uvod u dugo i toplo festivalsko ljeto.

Njemački producentsko-vokalni duo Toroki & Isayah, domaći dub virtuoz s berlinskom adresom Dubar sound te Escape the City Family snage Junior T, Bellyfull i Munchies Sound uvest će publiku u ovogodišnji festival. Soundsystem za taj događaj osigurava Balkan Dub Defender – Digitron Soundsystem, a prostor će dekorirati pulska dizajnerica i umjetnica Katja Kliba – Theco.

Toroki ft Isayah

Toroki je kroz posljednjih pola desetljeća stekao ugled kao producent širokih interesa koji je već prvim izdanjem Lion inna Jungle ‘pomeo scenu’, oduševivši selektore i publiku na međunarodnom planu. Zagriženi soundsystem culture aktivist otad je nastavio objavljivati izdanja poput African Stepa, Critical Duba i posljednjeg albuma Symbol of 1000 Thoughts koji je bio kulminacija predanog rada u suradnji sa širokim spektrom MC-a i instrumentalista.

U Zagreb dolazi s partnerom na mikrofonu Isayahom predstaviti svoju viziju moderne dub glazbe prije nego ga ljetne avanture odvedu na najveće svjetske dub festivale poput IDG-a i Dub Campa.

Dubar Sound

Večer će svojom produkcijom obogatiti još jedno inozemno gostovanje, Dražen aka Dubar sound. Ovaj rođeni Brođanin berlinske adrese proteklih se godina pozicionirao kao jedan od produktivnijih i aktivnijih dub producenata na međunarodnoj sceni. “Njegove trake provjereno i bez milosti tresu svaki dancefloor gdje se puste”, kažu organizatori.

Escape the city Small Stars

Večer će zaokružiti ETC Core crew: Junior T, Bellyfull i rezident sound system festivala, Munchies.
Lokalni vokalni support i “pogled na apokalipsu u vašem komšiluku” predstavljaju Damian Prophet, Busy Baldhead (BiH) i gošća iz dalekog Brazila, I-Sarana.

Za ovo izdanje zagravanja za ETC organizatori su pripremili i nagradnu igru u kojoj će prvih 50 posjetitelja imati priliku osvojiti ulaznicu za festival Escape the City koji traje od 26. do 31. srpnja. Lokacija festivala već je poznata plaža u Barbarigi, kraj Pule.

Osim toga, na ulazu publiku očekuje štand s promotivnim materijalima, gdje osim službenog ETC mercha posjetitelji imaju priliku ugrabiti 25 “super early bird” festivalskih ulaznica po promotivnoj cijeni od 40€.

Escape the City festival šestu godinu za redom uspješno spaja Soundsystem kulturu, umjetnost i ekološku osviještenost. Kroz dugogodišnju suradnju s preko 50 udruga i više od stotinu domaćih i stranih glazbenika i umjetnika, ETC je postao sinonim za “osviješten način zabave”.

Festival je namijenjen svim dobnim skupinama, pa je tako od prošlogodišnjeg izdanja započeo Escape the parents, program za najmlađe posjetitelje festivala. Svi posjetitelji, a tako i obitelji s djecom, moći će uživati u mnoštvu zanimljivih sadržaja, a sve to u debelom hladu šumice na obali Jadranskog mora, daleko od gradskih vrućina, smoga i strke.

Ulaznice za Escape the city Festival bit će puštene u prodaju putem Crowdfunding kampanje dan nakon zagrebačkog najavnog koncerta, 9. travnja u podne, putem platforme Ulule. Za sve informacije pratite Escape the city festival na društvenim mrežama.

Moglo bi Vas zanimati