08
lip
2022
Vijesti

Za točno mjesec dana počinje jedno od najjačih izdanja festivala Exit

Exit Festival - dance arena

Exit Festival 2021 /press

share

Za točno 30 dana počinje EXIT festival.

Samo jedan mjesec ostao je do četvrtka, 7. srpnja, kada će biti otvorene festivalski ulazi na Petrovaradinskoj tvrđavi, koje će početi primati na desetine tisuća fanova iz svih dijelova svijeta.

EXIT će, nakon epskog prošlogodišnjeg izdanja kada je bio prvi veliki festival u Europi od početka pandemije, u 2022. obarati nove rekorde. To se prije svega vidi iz ogromne navale na ulaznice na svim tržištima, koje se rasprodaju neviđenom brzinom! Jedan od najjačih Exitovih programa predvode superzvijezde Calvin Harris i Nick  Cave, kao i više desetaka internacionalnih headlinera, donoseći hitove čiji brojke sa streaming platformi prelaze ogromnih 60 milijardi! Iskustvo prošlogodišnjeg festivala, kad se stvarala povijest sada se pretvara u euforiju pred najslobodnije izdanje ikad, a 7. srpanj daje znak –  odbrojavanje je počelo, EXIT stiže za mjesec dana!

Od 7. do 10. srpnja Petrovaradinska tvrđava će na svojih će 40 pozornica i zona biti savršena pozornica za globalne megahitove i glazbene himne koje su (re)definirale žanrove. Veliki i moćni Calvin Harris i Nick Cave & The Bad Seeds, rap superzvijezda Iggy Azalea, hitmakeri i trendsetteri James Arthur, Masked Wolf, Disciples, Ofenbach, Acraze, vodeća elektronska imena današnjice Maceo Plex, Boris Brejcha, ARTBAT, Honey Dijon, Afrojack, Alok, Zhu, Reinier Zonneveld, Anfisa Letyago, Denis Sulta, žestoki Napalm Death, Sepultura, Blind Channel, legendarni Marky Ramone i The Exploited, najtraženije ime regije Konstrakta i mnogi drugi, kojima će se uskoro pridružiti još imena, kreirat će soundtrack festivalskog ljeta 2022. Kompletan program ovogodišnjeg izdanja bit će zaokružen sljedećeg tjedna.

CALVIN HARRIS

Apsolutnog headlinera Glavne pozornice magazin Forbes je šest godina zaredom stavio na #1 mjesto liste najplaćenijih DJ-eva na svijetu, sa zaradom većom od 300 milijuna dolara. Ovaj megauspješni producent, pjevač i tekstopisac do sada je osvojio 32 najprestižnije glazbene nagrade, uključujući višestruke Grammy, MTV, NME, Billboard i Brit Awards, ostvario suradnje s Rihannom, Ellie Goulding, The Weeknd, Dua Lipom, Pharrellom Williamsom i Migosima, dok njegove pjesme imaju impresivnih 35 milijardi audio i video streamova.

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih bendova na svijetu, predvođen neuništivim rock propovjednikom zagrmjet će s Glavne pozornice festivala u petak, 8. srpnja i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastaviti niz gostovanja povijesnih gitarističkih imena na Exitu.

IGGY AZALEA

Multitalentirana reperica u proteklom desetljeću se probila kao jedno od najvažnijih imena globalno najpopularnijeg glazbenog žanra. Iza ove glazbenice na društvenim mrežama stoji više od 35 milijuna ljudi, kao i najveća glazbena imena s kojima je surađivala, kao što su Britney Spears, Jennifer Lopez i Ariana Grande. U lipnju 2014. njezini singlovi „Fancy“ i „Problems“ došli su do prva dva mjesta Billboardovih Hot 100, čime je izjednačila rekord koji su držali Beatlesi, na što je odgovorila: „Radije bih bila Rolling Stones“.

JAMES ARTHUR

Njegova interpretacija pjesme „Impossible“ dostigla je prvo mjesto na britanskoj top listi singlova i postala najprodavaniji pobjednički single cijelog natjecanja. Uslijedili su veliki hitovi poput „Say You Won’t Let Go“, koja je također dostigla prvo mjesto na britanskoj top listi i postala jedna od najslušanijih pjesama na Spotifyu, zatim „Train Wreck“ i „Naked“, dok se njegov novi album „It’ll All Make Sense in the End“, kao i svi prošli, našao među vodećim UK albumima.

AFROJACK

S Grammy nagradom iza sebe, na EXIT stiže Afrojack, utjecajni nizozemski DJ, EDM producent i tekstopisac, koji je proboj na internacionalnu scenu napravio multiplatinastim hitom „Take Over Control“ s Evom Simons. Godinama je jedan od najplaćenijih DJ-eva na svijetu, već desetljeće nezaobilazan na listi najboljih DJ-eva prestižnog DJ Mag-a i dobitnik MTV nagrade. Da je njegova pozicija zaslužena pokazuje beskrajan popis glazbenih imena čije je pjesme stvarao i remiksirao, među kojima su Beyoncé, U2, Pitbull, will.i.am, Sia, Martin Garrix…

MASKED WOLF

Australski reper Masked Wolf, koji se nalazi u vrhu Billboard liste najtraženijih novih izvođača, pridružuje se timu hitmakera na Exitovoj Glavnoj pozornici. Autor je planetarno viralne pjesme „Astronaut In The Ocean“, koja je proglašena za najveći hit 2021. godine na TikTok-u!

ARTBAT

Jedan od najposebnijih susreta s EXIT ljudima ove godine imat će apsolutne zvijezde, ukrajinski DJ dvojac ARTBAT, jer su dobili čast da odvrte završni set na mts Dance Areni i cijelom festivalu. To su u potpunosti zaslužili – godine rada dovele su do toga da budu među najtraženijim izvođačima, a na Beatportovoj Top listi mjesecima su njihovi remiksi pjesama „Returning to Oz“ i „Age of Love“ (u suradnji s velikim Pete Tongom).

BORIS BREJCHA

Jedan od vodećih svjetskih DJ-eva i omiljeno ime na ovim prostorima. Prošle godine otkazao je nastup iz zdravstvenih razloga, ali ovog srpnja se sprema da duplo uzvrati energiju nestrpljivoj publici na mts Dance Areni. Svoju muziku je nazvao High Tech Minimal, koju često drugi nazivaju inteligentan zvuk sutrašnjice. Žanr su prihvatili i drugi izvođači, a on ga je usavršio do perfekcije.

KONSTRAKTA

Ana Đurić Konstrakta pokrenula je pravu malu revoluciju proteklih mjeseci, postavši uvjerljivo najtraženije glazbeno ime ovih prostora. Nakon veoma uspješnog debitantskog nastupa na Sea Star festivalu, čeka je, prema riječima mnogih, vrhunac karijere na Exitu, s koncertom za koji svi očekuju da će ostati zapamćen kao lansiranje njezine međunarodne karijere.

JAX JONES

Još jedan „You Tube milijarder” koji stiže na Glavnu pozornicu je britanski DJ i hitmaker Jax Jones. Njegov proboj na glazbenu scenu dogodio se suradnjom s Dukeom Dumontom na singlu „I Got U“, koji je ubrzo dostigao prvo mjesto britanske top liste singlova. Nakon što je osvojio europske radijske stanice, njegov hit „You Don’t Know Me“ s pjevačicom Raye nominiran je za Brit nagradu, a uslijedile su i brojne popularne pjesme, kao što su „Instruction“, na kojoj gostuju Demi Lovato i Stefflon Don, „Breathe“ i „All Day and Night“ u suradnji s Martinom Solveigom.

 

U prodaji su jednodnevne, četverodnevne i VIP ulaznice te festivalski kamp. Cijene jednodnevnih iznose 220 kn za četvrtak, subotu i nedjelju, te 235 kn za petak, kada su u ponudi i fan pit ulaznice su dostupne po cijeni od 325 kn. Cijene četverodnevnih iznose 490 kn, uz uštedu od 50% u odnosu na finalnu cijenu.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima i online na stranicama Entrio.hr-a i na stranicama EXIT festivala.

 

Moglo bi Vas zanimati