20
lip
2023
Vijesti

Poziv na ples

Foals i Svemirko ovaj petak nastupaju u zagrebačkoj Tvornici Kulture

Svemirko

Svemirko

share

Foals, jedan od najboljih live bendova Velike Britanije i Svemirko, regionalna koncertna senzacija ovog petka, 23. lipnja 2023., nastupaju u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Koncert je dio svjetske turneje Foalsa naziva Life Is Yours Tour, a to će ujedno biti i njihov prvi samostalni nastup u Hrvatskoj.

Svjetskom turnejom Life Is Yours Tour Foals promoviraju istoimeni, sedmi studijski album, objavljen u ljeto 2022. godine. Na turneji u bend Foals se vraća i njihov originalni basist Walter Gervers, i to nakon šest godina izbivanja.

Life is Yours nastavak je iznimno uspješnog dvostrukog izdanja “Everything Not Saved Will Be Lost”, kojeg je definirala čistoća i ambicija, uz evoluiranje u jedno sasvim drugačije iskustvo koje potiče euforiju. Album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom.

Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom nastupu.

Itekako dostojan izbor za zagrijavanje publike prije izlaska Foalsa na pozornicu je regionalna koncertna atrakcija – Svemirko, koja je već nekoliko puta samostalno napunila Tvornicu Kulture. Emo macho pop bend, kao ga kritičari opisuju, Svemirko je “izum” multiinstrumentaliste i producenta Marka Vukovića, koji od 2016. godine u relativno kratkom vremenu postaje jedan od eminentnijih glazbenika na sceni zemalja bivše Jugoslavije. Kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo, nešto što publika do sada nije navikla slušati i gledati, a sigurno je jedino to da neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove muzike, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati te potaknuti na ples.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem Eventim online sistema, na fizičkim prodajnim mjestima Eventima, te na ulazu u Tvornicu Kulture. Vrata Tvornice Kulture se otvaraju u 20h, Svemirko kreće u 20:30, a Foals u 21:30.

Moglo bi Vas zanimati