21
lip
2023
Vijesti

Trodnevni program

Melodije Jadrana dovode najveća imena naše glazbene scene u Split

Melodije Jadrana 2023.

Melodije Jadrana 2023.

share

Melodije Jadrana trodnevna su glazbena manifestacija, koja će se održati u Galeriji Meštrović od 23. do 25. lipnja, a u Split dovodi najveća imena naše glazbene scene.

Mjesto su glazbenog susreta na koje se ne propušta doći, a interes javnosti već sada je ogroman, ne samo iz Republike Hrvatske, već i iz regije.

Uz podršku najvećih glazbenih autoriteta, Melodije Jadrana pretendiraju postati sinonim za kvalitetnu glazbu i vrhunski glazbeni doživljaj. Festival će ugostiti neke od najvećih nacionalnih zvijezda kako hrvatske scene tako i one regionalne, a publika će imati priliku uživati u nizu novih hitova koji će obilježili i obogatiti glazbenu scenu u vremenima koja dolaze.

Ovaj glazbeni događaj ne samo da okuplja najbolje umjetnike iz svijeta glazbe, već je i mjesto susreta za sve ljubitelje glazbe, ali i poznate i značajne osobe iz javnog života. Ovo je prilika da se sretnu i razmijene iskustva i mišljenja o glazbi, umjetnosti, kulturi, ali i životu općenito.

„Split ne dobiva dva festivala, nego uz postojeći Splitski festival dobiva reviju glazbe na početku ljeta. Budi se sezona, ljudima treba dobra pjesma pa smo im odlučili ponuditi manifestaciju s dobrom glazbom. Nakon premišljanja o lokaciji, odlučili smo se za Galeriju Meštrović, jedan od najljepših prostora u Hrvatskoj, koji je Ivan Meštrović gradio za sebe. U tom prostoru manifestaciju sigurno može pratiti tisuću ljudi svakog dana. Mi ćemo ga vizualno prirediti na atraktivan način, tako da vjerujem da će svi biti zadovoljni“, izjavio je direktor festivala Tomislav Mrduljaš. Umjetnički direktor festivala je Neno Belan.

 

23. lipnja 2023. – Misa Mediterana (Tonči i Hana Huljić)

Sakralni pop koncert Misa Mediterana prva je pop misa na svijetu iz pera renomiranog skladatelja i producenta Tončija Huljića i skladateljice Hane Huljić. Pop misa Mediterana, Dies irae i Ave Maria sastavni su dijelovi ovoga jedinstvenog koncerta. Dies irae je skladala, orkestrirala i izvodi Hana Huljić, a ostala dva djela rad su Tonča Huljića. Napravljena po svim postulatima liturgijske mise, spoj je mjuzikla i klasičnoga kršćanskog obreda.

Emotivna, istovremeno zabavna i introspektivna, Misa Mediterana jedinstvena je kombinacija duhovne i pop glazbe. Iako temeljena na katoličkim zasadama vjerovanja, Misa je otvorena prema svakome jer, prema riječima autora, glazba pripada svima.

 

24. lipnja 2023. Splitski đir (TBF acoustic)

Večer posvećena jednom od najzanimljivijih razdoblja splitske glazbene scene, trajno određenoj originalnim zvukom i stilom mediteranske kulture naslonjene na more, dalmatinski ambijent i specifično ozračje koje ga zaokružuje uz akustični nastup grupe TBF.

 

25. lipnja 2023. Večer novih pjesama

Finalna večer Melodija Jadrana večer je novih, ranije neobjavljenih skladbi različitih glazbenih stilova najpriznatijih autora i izvođača, koje će kvalitetom iznjedriti novi hit – Hit ljeta 2023.

Nakon što je stručni žiri Melodija Jadrana odabrao pjesme, uslijedilo je njihovo pojačano radijsko emitiranje, a sada i scenski spektakl za koji organizatori vjeruju da će i uživo potvrditi kvalitetu odabranih pjesama. Čitav projekt radi se u koprodukciji s HDS-om i HRT-om.

„Melodije Jadrana ćemo producirati respektirajući baštinu koju nasljeđujemo, ali i uvažavajući nove trendove i diktat vremena u kojem živimo. U projekt su uključeni Hrvatsko društvo skladatelja i Hrvatska glazbena unija“, izjavili su organizatori.

Veliko finale spektakla, Večer novih pjesama – Hit ljeta publici će predstaviti dvadesetak pjesama koje će obilježiti ovo ljeto. Popis izvođača i autora pjesama možete pronaći na poveznici.

 

Cijene ulaznica kreću se od 20 do 35 eura, ovisno o programu večeri i mjestu sjedenja, a sve detalje i online kupnju ulaznica moguće je saznati preko sustava za prodaju ulaznica ADRIATICKET.

Prodajna mjesta:

TISAKmedia City Center One Split – Vukovarska 207

TISAKmedia Morpurgo Split – Narodni Trg 14

DANCING BEAR SPLIT – Dioklecijanova ulica 6

 

Moglo bi Vas zanimati