21
velj
2023
Vijesti

Foals najavili prvi samostalni koncert u Zagrebu

Foals u Zagrebu

Foals

share

Foals će održati 23. lipnja 2023., na stadionu Šalata u Zagrebu, svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj.

Foals stižu u Hrvatsku u sklopu svjetske turneje Life Is Yours na kojoj promoviraju istoimeni, sedmi studijski album, objavljen u ljeto 2022. godine. Life is Yours nastavak je iznimno uspješnog dvostrukog izdanja Everything Not Saved Will Be Lost, kojeg je definirala čistoća i ambicija, uz evoluiranje u jedno sasvim drugačije iskustvo koje potiče euforiju.

Iako su pjesme za album Life is Yours nastale u lockdownu 2020., u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom svom nastupu.

Reputaciju odličnog live benda učvrstili su i s nekoliko nagrada i za najbolji live bend godine; Q Awards 2013. i NME nagrada 2020., te s nastupima na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury, Reading & Leeds, Rock am Ring, Bestival… Zadnji album ujedno je i prvi na kojem se Foals pojavljuju kao trojac (Yannis Philippakis, Jack Bevan i Jimmy Smith), a značajan jer su Foals po prvi puta surađivali s više producenata na izdanju – John Hill (Cage The Elephant, Florence + The Machine), Dan Carey (Tame Impala, Fontaines D.C.) te Miles James i A. K. Paul.

Pretprodaja ulaznica za sve pretplatnike Eventim newslettera kreće u srijedu, 22. veljače u 10 sati ujutro. Generalna prodaja ulaznica kreće u četvrtak, 23. veljače u 10 sati, putem Eventim online sistema, te na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Cijena ulaznice za parter je 42 EUR, te za tribine 47 EUR.

Moglo bi Vas zanimati