21
velj
2023
Vijesti

"Spokojan"

Marku Bošnjaku Cesarica za Hit siječnja

Cesarica, Marko Bošnjak, Hit siječnja

Cesarica, Marko Bošnjak, Hit siječnja Cesarica, Marko Bošnjak, Hit siječnja

share

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritike te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavio je novu pjesmu – “Spokojan”. A sada i osvojio nagradu Cesarica za Hit siječnja!

Pjesma sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

U nedavnom intervjuu za nagradu Cesarica otkrio nam je kako mu je bilo drago vratiti se u Berlin s Cesaricom za Hit travnja te kako je bio sretan što je nastupao na ovogodišnjoj dodjeli: „Bio sam iznimno sretan što sam nastupao na istoj pozornici na kojoj su svoje hitove izveli i neki od najvećih glazbenika naše scene“.

Nakon nominacije za Hit siječnja porazgovarali smo i s Vlahom Arbulićem, autorom pjesme “Spokojan.” Vlaho nam je otkrio kako je autorima proces stvaranja pjesme najčarobniji, ali i kako je nužan odabir pravog izvođača: Markov vokal je snažan, a njegov senzibilitet iznosi emociju pjesme na pravi način. Trudimo se svakim projektom dati neku magiju, a na slušateljima je da ocijene jesmo li u tome uspjeli“.

Čini se da su uspjeli s obzirom na to da je Cesarica za Hit siječnja u njihovim rukama.

Uz Marka Bošnjaka, u konkurenciji za Hit siječnja bile su i pjesme “Neka nova jutra” Crvene Jabuke i Gibonnijeva “Pijesak nošen vjetrom”.

Moglo bi Vas zanimati