02
lip
2022
Vijesti

Fran Vasilić, Eric, Miriiam i Šiza uskoro kreću na turneju Rock&Off!

Rock&Off turneja

share

Nakon prošlogodišnje uspješne prve Rock&Off turneje, ovogodišnja turneja nastavlja se na pozornicama gradova diljem Hrvatske, na koje dovodi izvođače nominirane u kategoriji Veliki prasak godine četvrte nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off!

Eric, Fran Vasilić, Miriiam i Šiza imat će priliku predstaviti svoju glazbu u Virovitici, Đakovu, Samoboru, Ozlju, Kninu i Šibeniku te na Motovun Film Festivalu i Liburnia Film Festivalu. Rock&Off turneja počinje za nešto manje od mjesec dana, 24. lipnja, a trajat će sve do 20. kolovoza 2022. godine.

Nažalost mladi i talentirani glazbenik Milošev, koji je također ove godine bio među nominiranima u kategoriji Veliki prasak, neće moći ići na turneju.

„Prvo i osnovno, hvala Rock&Off-u na pozivu da sudjelujem na ovogodišnjoj ljetnoj turneji i svaka čast na organizaciji iste. Odlučio sam da neću biti dio te priče zato što je logistički teško izvesti moje pjesme bez gostujućih vokala, a i zato što tih istih mojih pjesama ima jedva nešto više od pola sata, a nisam ljubitelj setova koji su puni coverima da bi se ispunila satnica. Polako krećemo raditi na novim materijalima, pa kad izađe i drugi album – razmišljat ću o tome kako da to sve predstavim i uživo. Želim svima ovo ljeto dobru svirku i zabavu, a možda se i vidimo na nekom od koncerata!“, rekao je Milošev.

Eric i Fran Vasilić nastupima otvaraju Rock&Off turneju u Virovitici 24. lipnja u klubu Horn Pub, a dan kasnije će u Đakovu u rock klubu King nastupiti Fran Vasilić.

Miriiam, Fran Vasilić i Eric koncerte su pripremili za Samobor 8. srpnja u sklopu manifestacije Ljeto u Samoboru, a 9. srpnja Šiza će nastupiti u Ozlju u sklopu programa Dnevni boravak na Kupi.

Eric će 15. srpnja nastupiti u šibenskom klubu Azimut, a Miriiam i Šiza 16. srpnja svirati u kultnom A3 klubu u Kninu. Krajem srpnja, Miriiam će se predstaviti i na pozornici Motovun Film Festivala, a Šiza će zaključiti Rock&Off turneju koncertom 20. kolovoza na Liburnia Film Festivalu, koji ove godine slavi 20 godina postojanja.

„Zaista nam je zadovoljstvo što možemo najaviti drugu Rock&Off turneju koja će obići gradove u kojima rock&off glazba nije dovoljno zastupljena, ali koji imaju jake baze klubova ili događanja koji takvu glazbu podupiru godinama. Također nam je drago što će navedeni izvođači otići u neke od gradova koje inače ne bi imali prilike posjetiti. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture i medija RH koji nas podržava od početka, našem glavnom sponzoru Iskonu te svim klubovima i organizatorima koji će nas ugostiti“, poručili su iz organizacije Rock&Off-a.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH,  pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Moglo bi Vas zanimati