31
ožu
2023
Vijesti

Soundtrackovi slavnog oskarovca

Glazba Hansa Zimmera uživo u Rijeci

Hans Zimmer - Rijeka

share

The Music of Hans Zimmer, nezaobilazna večer posvećena  soundtrackovima Hansa Zimmera, dvostrukog dobitnika Oscara i najomiljenijeg hollywoodskog skladatelja, na rasporedu je 26. svibnja 2023. u riječkoj dvorani Zamet.

Ulaznice su u prodaji od petka, 31. ožujka od 10 sati putem, sustava Eventim i na svim ovlaštenim prodajnim mjestima.

Dune, Spider-Man 2, The Dark Knight, Interstellar, Da Vinci Code, Pearl Harbor, Gladiator, Mission Impossible, Inception, Pirati s Kariba, Spirit, Wonder Woman, Madagascar – sve najveće hitove Hansa Zimmera izvodit će poznati simfonijski orkestar iz Kijeva, Lords Of The Sound, priznat diljem Europe po svojoj profesionalnosti i vještini.

Hans Zimmer je u svojoj karijeri osvojio četiri Grammyja, dva Oscara za najbolju glazbu od dvanaest nominacija, tri Zlatna globusa i Brit Award: jedan je od najutjecajnijih suvremenih skladatelja, posebno u kinematografiji koji je slavu stekao nakon izlaska kultnog filma Kišni čovjek.

Ovo je djelo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri i Zimmer je nominiran za nagradu Oscar. Najbolji hollywoodski redatelji postrojili su se u želji da rade s njim, a Hans se u potpunosti posvetio radu, često smišljajući glazbu za dva do tri filma istovremeno.

Njegova je glazba toliko dirnula studio Disney da su od Zimmera naručili skladbu za crtić Kralj lavova. Tematska pjesma crtića donijela je skladatelju tri najprestižnije nagrade – Oscara, Zlatni globus i nagradu Grammy. Potom je Zimmer nastavio osvajati brojne nagrade i postao uistinu najbolji od najboljih u Hollywoodu, a dodjele nagrada na kojima Zimmer nije nominiran prava su rijetkost.

Izniman talent orkestra iz Ukrajine,  Lords of the Sound, u kombinaciji s najboljim skladbama Hansa Zimmera donosi publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene ljepotom simfonijskog zvuka omiljenih skladbi, energiju rock-benda, živopisne vizualne efekte, moćne vokalne dionice solista i zbora, pozitivnu energiju i snagu cijelog orkestra. Solisti su Margarita Meleshko i Yaroslav Radionenko, dok orkestrom dirigira  Shahrokh Fatah Aiminzadeh.

Moglo bi Vas zanimati