10
stu
2022
Vijesti

Glazba.hr slavi prvi rođendan!

glazbahr, prva godina

Prva godina portala Glazba.hr

share

Prije točno godinu dana pokrenut je portal Glazba.hr zbog kojeg je glazbeno novinarstvo u Hrvatskoj poprimilo potpuno novi oblik i značaj.

Žanrovska raznolikost, sveukupnost na portal je kroz godinu dana dovelo čitatelje iz čak 157 zemalja. Portal Glazba.hr postao je središnje mjesto za informacije o glazbi u Hrvatskoj, što kvantitativno pokazuju podaci o posjećenosti koji govore kako je kroz godinu dana, uspoređujući s aktualnom konkurencijom, portal postao najposjećeniji putem Google tražilice te zauzima vodeći rang glazbenih portala u Hrvatskoj, prema podacima sustava Semrush.

Portal se svakodnevno osvježava novim sadržajem, u kojem je naglasak na izvornom autorskom sadržaju koji kreira tim od pedesetak suradnika. Uz glavnu urednicu Maju Trstenjak, urednički tim čine Igor Jurilj, Bojan Mušćet, Karolina Rugle i Tena Šarčević. U godinu dana izvijestili su čitatelje s 352 koncerta, intervjuirali 233 glazbenika, autora i dionika glazbene industrije, predstavili 173 zanimljive priče te recenzirali 95 albuma. Osnivač portala je Hrvatsko društvo skladatelja.

glazbahr, prva godina

Prva godina portala Glazba.hr/infografika: Igor Jurilj

Veliki interes za rad portala i visoka posjećenost dokazali su potrebu za njegovim postojanjem, a već u prvoj godini portal je uspio ostvariti svoju misiju praćenja i postavljanja novih glazbenih trendova u Hrvatskoj i regiji, ali i osvještavanje i edukaciju široke publike o raznim temama glazbene kulture i umjetnosti. Autorski rad stavljen je na prvo mjesto, kako i u novinarskom, tako i u glazbenom smislu, čime se potiče izvrsnost i ističe kvaliteta glazbenog i novinarskog stvaralaštva.

Ekipa portala Glazba.hr i dalje će pratiti najzanimljivije aktualnosti iz svijeta glazbene umjetnosti, pratiti najnovije glazbene trendove i postavljati iste, održavati visoku kvalitetu sadržaja i njegovati profesionalnost pristupa.

Uredništvo portala ovim se putem zahvaljuje svim čitateljima i suradnicima na podršci.

Moglo bi Vas zanimati