04
svi
2022
Vijesti

Graffiti na gradele 2022. širi se na nove lokacije

graffiti na gradele, gng, brač, bol, zlatni rat

Graffiti na gradele

share

Festival Graffiti na Gradele ove se godine održava se od 29. do 30.srpnja u Bolu na Braču. Omiljeni art festival tako ulazi u svoju desetu godinu održavanja s brojnim novostima, fantastičnim lineupom i na novim nevjerojatnim lokacijama kao što je plaža Zlatni rat.

Graffiti na Gradele u deset su godina svog održavanja od malog art boutique festivala postali nezaobilazna postaja najboljim svjetskim graffiti umjetnicima i muralistima.

Stotine oslikanih zidova, održanih radionica, koncerata, izložbi i raznih društveno-odgovornih akcija, najbolji su pokazatelj nevjerojatnog rasta cijelog ovog art događanja. Osim vrhunske organizacije, ekipa koja stoji iza festivala, kroz godine je usavršila formulu savršenog ljetovanja za ekipu.

Ove godine festival podiže ljestvicu i širi se na nove lokacije u Bolu uz nikad bolji glazbeni lineup koji zaslužuje veliki koncertni prostor.

Bijela kuća – najljepša galerija na otvorenom

Smještena u samom mjestu, Bijela kuća, nekadašnji najluksuzniji hotel u Bolu, već je godinama dom festivala Graffiti na Gradele. Njezini zidovi, kao i zidovi okolnih zgrada, ponosno nose murale eminentnih svjetskih, regionalnih i domaćih umjetnika kao što su veliki španjolski muralist Malakkai, utjecajni bugarski dvojac Arsek & Erase, španjolski muralisti svjetskoga glasa Sebas Velasco i Inigo Sesma, legenda njemačke graffiti scene Flying Fortres, srpski graffiter i dizajner Star, Artez, Lonac, Lunar, Chez 186, Smack 184, Royal & Casino, Sarme, Mosk, Senk, Anxio.

Kao i svake godine, dnevni program festivala, koji uključuje crtanja murala, graffiti radionice, radionice plesa na svili, ples, kvizove, filmske projekcije te brojne druge aktivnosti, održavat će se na Bijeloj kući, dok će se sjajni večernji koncerti održavati na novoj lokaciji – u jednom od najboljih klubova na Jadranu, bolskom 585 Clubu.

“U deset godina održavanja festivala mnogo smo naučili, a prije svega shvatili smo da smo stasali u jedan veliki festival koji zaslužuje maksimalnu posvetu visokoj organizaciji i sigurnosti posjetitelja. S obzirom na vrhunske glazbene izvođače, odličnu produkciju i brojne posjetitelje koje očekujemo ove godine, odlučili smo koncertni dio prebaciti u 585 Club kako bismo cijeli festival doveli na veći nivo. Nakon cjelodnevnog kupanja, crtanja graffita, raznih radionica i guštanja, obje večeri smo rezervirali za plesanje do jutra”,  izjavio je Marko Boko, osnivač festivala.

Zlatni rat: Plesanje do zore

Iznad jedne od najpopularnijih svjetskih plaža, Zlatni rat, smjestio se 585 Club, koji će u dvije festivalske večeri ugostiti najbolja imena domaće i regionalne glazbene scene. Prekrasan open air prostor kluba, smješten nedaleko mora, pruža maksimalnu sigurnost svim posjetiteljima, ali ostavlja prostor za vrhunsku produkciju kakva i priliči jednom ovakvom festivalu. Uz najbolje glazbene izvođače koji će uskoro biti najavljeni, čini savršen recept za plesanje do zore uz izlaske sunca na najljepšoj plaži na Jadranu. Nedaleko kluba nalazi se nekoliko kampova, a smještaj se na festivalu lako može rezervirati i u brojnim drugim smještajima apartmanima i hotelima.

Nakon pandemskih ograničenja, plesanje!

Iza festivala Graffiti na Gradele su, kao i iza cijele kulturne industrije, dvije teške godine restrikcija i otežanih uvjeta rada. Ekipa koja stoji iza organizacije cijelog festivala i u tim je vremenima radila, a prošle godine je održan i jednodnevni event koji je pokazao kako je prostor 585 Cluba prava lokacija za večernji dio festivala. Ulaz na sva dnevna događanja i radionice na festivalu je besplatan, dok će se za večernje koncerte prodavati ulaznice koje uskoro kreću u prodaju.

Više informacija o festivalu, lineupu koji uskoro objavljujemo te ulaznicama pratite ovdje.

Pogledajte i cjelokupni popis ljetnih festivala u Hrvatskoj 2022.

Moglo bi Vas zanimati