14
lis
2022
Vijesti

Predstavljen počasni šef dirigent Opere HNK u Zagrebu te novi članovi ansambla

HNK Zagreb

Foto: Mara Bratoš

share

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu danas je predstavljen počasni šef dirigent Opere Pier Giorgio Morandi te novih pet članova ansambla Opere, sopranistice Darija Auguštan i Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Emilija Rukavina te tenori Domagoj Dorotić i Filip Filipović, što je u svom prethodnom intervjuu za Glazba.hr najavila i intendantica, dr. sc. Iva Hraste Sočo.

Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Pier Giorgio Morandi dirigent je bogatog međunarodnog iskustva specijaliziran za talijansku operu, a stalan je gost mnogih europskih i svjetskih opernih kuća poput milanske Scale, Opere u Rimu, opernih kuća u Tokiju, Osaki, Sevilli, Beču, Londonu, New Yorku, Stockholmu gdje je osam godine bio glavni gostujući glazbeni ravnatelj. Istaknuo je kako Operu zagrebačkog HNK smatra jednom od najvažnijih u ovom dijelu Europe te da svojim dolaskom želi poboljšati rad cijele Opere koju priželjkuje dignuti na još viši nivo nego što je trenutno.

Maestro Morandi je najavio i nadolazeću premijeru opere Nabucco 28. listopada kojom će ravnati a koju režira Giancarlo del Monaco, u kojoj će se predstaviti i neki od novih članova opernog ansambla, Domagoj Dorotić, Filip Filipović te Emiliija Rukavina.

O najnovijim mladim snagama Opere ranije smo pisali u članku posvećenome novim glasovima na hrvatskoj opernoj sceni, među kojima su Filip Filipović, Darija Auguštan i Emilija Rukavina.

 

 

Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Marija Kuhar Šoša Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Domagoj Dorotić Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Darija Auguštan Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Emilija Rukavina Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

Filip Filipović Foto: Mara Bratoš/HNK Zagreb

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati