23
pro
2021
Vijesti

Predstavnici Hrvatskog društva skladatelja uručili ček od pola milijuna kuna glazbenoj školi u Sisku

share

U „podstanarskoj“ dvorani sisačke glazbene škole, Rafinerijskom domu u Sisku, održan je božićni koncert učenika Glazbene škole Fran Lhotka, a posebni gosti ovogodišnjeg koncerta bili su kantautorica Mia Dimšić i predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, Mladen Tarbuk. Oni su, u ime 277 glazbenih autora i stručne službe HDS ZAMP, uručili simbolični ček u iznosu od 520 tisuća kuna namijenjenih obnovi potresom razrušene glazbene škole.

Podsjetimo, HDS ZAMP je u siječnju 2021. pokrenuo Playlistu za glazbenu školu Sisak pozvavši članove da odricanjem od tantijema za jednu ili više svojih pjesama pomognu obnovi i opremanju škole. Ukupan iznos tantijema od emitiranja pjesama s Playliste tijekom godine dana iznosi 477 tisuća kuna, a tome se pridružio i HDS ZAMP izdvojivši 43 tisuće kuna iz troškova svog poslovanja – stoga ukupni prihod Playliste na završetku akcije u prosincu 2021. iznosi 520 tisuća kuna!

Akustičnim izvedbama svojih hitova “Bezimeni” i “Kiša”, Mia Dimšić je otvorila priredbu, a prilikom uručenja čeka izjavila je kako je iznimno počašćena biti dijelom ove akcije: „Svim učenicima glazbene škole poručujem da ustraju i uživaju u glazbi, pa gdjegod vas život odvede. Vjerujem da prikupljeni iznos itekako koristiti na tom putovanju“, izjavila je dodavši kako je za Playlistu odabrala pjesmu “Bezimeni” jer „je jedna od mojih najenergičnijih, ali i najemitiranijih pjesama i tako želim doprinijeti pozitivnom porukom upornosti i koračanja za svojim snovima!“.

Predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, Mladen Tarbuk, izjavio je kako, unatoč teškim vremenima za glazbenike, ova donacija stiže od srca: „Autori su odabrali svoje najpopularnije skladbe i sve tantijeme odlučili dati za obnovu glazbene škole u Sisku. Nama je zaista stalo da mladi u Hrvatskoj mogu svirati, mogu vježbati i mogu nastupati“, naglasio je Tarbuk dodavši kako se nada da će nakon obnove na koncertima biti i više djela hrvatskih autora.

Donacija glazbenih autora i stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja važan je korak pri obnovi sisačke glazbene škole, ali nikako ne i dovoljan za potpunu renovaciju – više o načinima pomoći i donacija saznajte na linku.

Moglo bi Vas zanimati